FESTIVALI

MMS 2017: V italijanščini se bo predstavil Francesco Squarcia

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Pod zaporedno številko pet se bo v italijanskem jeziku s pesmijo Potenza della musica predstavil stari znanec festivala MMS, Francesco Squarcia …

Francesco Squarcia je zadnja leta reden ‘gost’ festivala.Foto: Alesh Maatko

Francesco Squarcia se je rodil na Reki na Hrvaškem, kjer se je pričel tudi glasbeno izobraževati. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je magistriral iz violine. Kasneje je prešel na violo. Pravi, da viola gre nekako bolj na njegovo višino. Večkrat je bil nagrajen tudi na tekmovanju Istria nobilissima.

Francesco Squarcia je izžrebal petico.Foto: Alesh Maatko

Kar 35 let je bil član slovitega simfoničnega orkestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia v Rimu. Po vsem svetu je nastopil tudi kot solist. Je ustanovitelj godalnega ansambla I Cameristi Italiani. Za seboj ima bogato glasbeno kariero in njegovo delo je bilo večkrat nagrajeno s prestižnimi nagradami. V Portorožu in Piranu je že nastopil. Ob 300. obletnici rojstva Tartinija je na slavnostnem koncertu v portoroškem Avditoriju igral na slovito Amatijevo violino. Izdaj pa je tudi več zgoščenk z izbrano glasbo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X