FESTIVALI

MMS 2017: Ruleta za Aniko Horvat

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Anika Horvat bo zapela skladbo Ruleta. Od vsega začetka pa z njo sodeluje tudi Marino Legovič, ki ji je pred kratkim za nastop izžrebal številko 12.

Marino Legovič je za Aniko izžrebal številko 12.Foto: Alesh Maatko

Izdala je devet albumov. Po dvajsetih letih se vrača v tekmovalni program MMS; to bo njen že peti nastop.

Anika Horvat je na glasbeno pot stopila pri rosnih deevtih letih. Danes je dobitnica številnih glasbenih nagrad, izobražena pevka, zvezda stalnica slovenske glasbene scene. Nenazadnje je tudi domačinka. Portorožanka je ženska, ki jo hranita morje in ljubezen do vsega, kar počne.

Leta 1989 s skladbo Pomlad in še kaj zmaga na otroškem izboru za najlepšo pesem Jugoslavije. Šest let kasneje s skladbo Plima osvoji drugo mesto na festivalu Melodij morja in sonca, leto kasneje (1996), torej pred enaindvajsetimi leti pa postane absolutna zmagovalka festivala, s pesmijo Lahko noč, Piran. Leto kasneje se s portoroškim zborom in pesmijo To je vse, kar imam poslovi od festivala, a še vedno ostane dejavna na slovenski glasbeni sceni. V zadnjem letu veliko nastopa tako z Big Bandom kot z svojim bendom. Njeno mešanje glasbenih stilov je njen razpoznavni znak in nikakor se ne bi odrekla pop ustvarjanju in prav tako se trdno drži Big banda ter želi le to, da se bo še mnoga leta ukvarjala z glasbo. V začetku maja je izšla čisto nova skladba, katero je Anika ustvarila s prijateljema in odličnima glasbenikoma Juretom Lesarjem in Benjaminom Vukovičem. Poleg tega pa glasbenica pripravlja nov glasbeni material in prav kmalu bo sledila turneja z bendom po Sloveniji.

Anika Horvat na festivalu DSZG 2017.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button