FESTIVALI

MMS 2017: Primorski kantavtor Aleksander Novak o mestu rož

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Kot enajsti po vrsti se bo s pesmijo Mesto rož predstavil Aleksander Novak, ki je zapel tudi na letošnjem festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Aleksander Novak se bo predstavil kot enajsti po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Glasbenik opozarja na drugačnost in podaja roko vsem, ki bi radi
izboljšali svet, pa ne vedo, kako. Kar najbolj se skuša potruditi pri
podajanju misli o tem, da je treba iti naprej tudi takrat, ko se zdi vse
izgubljeno.

Aleksander Novak piše svoje skladbe od konca osnovne šole. Vsakič znova se potrudi, da so posebne. In pravi, da ni težko. Močna slabovidnost ga spremlja od rojstva, kar mu je osebno vedno dalo še dodaten zagon za življenje, izžarevanje nečesa drugačnega in upa pristnega. Poleg tega Koprčan veliko igra tudi na ulici, raziskuje ljudi in jih opazuje kako reagirajo na besede. Čeprav jih ne vidi, čuti njihove reakcije.

V začetku letošnjega leta je Koprčan, ki pripravlja že svoj tretji album, predstavil skladbo Zlata, ki je naletela na krasne odzive, prav tako pa je bilo s skladbo Dotik star Ljubljane, ki jo je predstavil na festivalu Popevka (Dnevi slovenske zabavne glasbe) in zanjo posnel tudi video spot.

Aleksander se je predstavil na letošnji popevki.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button