FESTIVALI

MMS 2017: Na kaj stavita Vivjana in Robert Vatovec Music Team?

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Kot deseta po vrsti bosta na veliki oder stopila Vivjana in Robert Vatovec Music Team. Skupaj bosta predstavila pesem Addio, amore mio.

Vivjana in Robert Vatovec Music TeamFoto: Alesh Maatko

Robert Vatovec je koprski pianist, skladatelj in aranžer. Od leta 2003
vodi svoj Robert Vatovec Big Band. V preteklosti je sodeloval z
nekaterimi vidnimi imeni slovenske in tudi bivše, jugoslovanske
glasbene scene, kot so Josipa Lisac, Massimo Savić, Drago Mlinarec,
Vlado Kreslin, Drago Mislej Mef, Marko Brecelj in drugi. Znan je po tem,
da odkriva mlade in nove talente. Od leta 2007 sodeluje s pevko Vivjano
za katero je napisal celotno glasbo in velik del besedila na že
omenjenem albumu Ti in jaz. Robert Vatovec je napisal tudi skladbo Addio, amore mio, ki se bo letos potegovala za veliko nagrado MMS.

Vivjana Babič Martucci, z umetniškim imenom Vivjana, je primorska pevka, rojena v Kopru. Z glasbo se ukvarja od leta 2007, ko je začela pet v koprskem Robert Vatovec Big Bandu in katerega članica je še danes. Vivjana (še) ni splošno priznana slovenska pevka, je pa prav gotovo ena najperspektivnejših. Številni njeni nastopi, z že omenjenim RVBB, kakor tudi v manjših zasedbah, v duetih s klavirjem, to potrjujejo.

Pred kratkim je Vivjana izdala prvenec, zgoščenko z naslovom Ti in jaz, za katerega je glasbo napisal v celoti Robert Vatovec, s katerim intenzivno sodeluje. Sorazmerno z izdajo omenjenega avtorskega prvenca, se je Vivjani v zadnjem času začela popularnost dvigat, tako, da za marsikoga ni več neznanka.

Vivjana ima zelo razpoznaven glas, ki ga s pridom uporablja tako v jazz repertoarju, kakor v pop rocku ali funku … Občinstvo ji je na vsakem nastopu zelo naklonjeno.

Robert Vatovec Music Team je fleksibilna obalna glasbena formacija, ki jo vodi primorski glasbenik Robert Vatovec. V njej nastopajo nekateri vidni in izkušeni glasbeniki kot so Marjan Ogrin, Damjan Paljk, Taljub Lapanje-Lape, Edi Meola, Goran Moskovski in drugi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button