FESTIVALI

MMS 2017: Kdo se skriva za imenom Rok in Rokovnjači?

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Tretji po vrsti bodo pesem Ob morju zapeli Rok in Rokovnjači.

Rok LunačekFoto: Boštjan Tacol

Rok in Rokovnjači je nova glasbena zasedba in sveže popotovanje kantavtorja Roka Lunačka, ki pa je potrebovalo svoj čas. Pravzaprav veliko časa; in kot pravi sam, je očitno na najboljše stvari res treba čakati. Rok Lunaček je največ svojega glasbenega življenja preživel kot vodilni akter in avtor v bendu Flirrt, poleg tega pa je sodeloval in pisal besedila za skoraj vsa velika imena v slovenski glasbi. Od pop hitov, pa vse do manj znanih, bolj subtilnih glasbenih projektov, v katerih po njegovih besedah najbolj pride do izraza njegova duša.

Rok & Rokovnjači so Rok Lunaček (glas, kitara), Blaž Hribar
(kitara), Jure Tori (harmonika), Matjaž Ravnikar (klavir), in še mnogi
drugi, ki so vitalni del projekta, pa še niti ne vedno, da so zraven.

V zadnjih sedmih letih je Rok Lunaček spisal več kot sedemdeset besedil, ki se razpenjajo med poezijo, zgodbe odraslih otrok, pa vse do hudomušnih tekstov, ki so največkrat refleksija povprečnega vsakdana povprečnega človeka, ki se mu godi nadpovprečna krivica. Vse to bo zbrano na dvojnem albumu, ki je v pripravi in je planiran za leto 2018 in bo vseboval malo morje avtorskih skladb.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X