FESTIVALI

MMS 2016: Steffy in Gregor Ravnik bosta v duetu prepevala o glasbi

Na letošnjem že 36. festivalu melodije morja in sonca, ki bo v soboto, 9. julija 2016, v Amfiteatru Avditorija Portorož, se bo predstavilo 14 izvajalcev. Kot deveta po vrsti se bosta v duetu s pesmijo Glasba redstavila Steffy in Gregor Ravnik …

Steffy in Gregor RavnikFoto: Alesh Maatko

Štefica Stipančević – Steffy je pevka resne in zabavne glasbe. Glasbeno se je izobraževala na nižji glasbeni šoli iz klavirja in petja ter iz klavirja zaključila tudi Umetniško gimnazijo v Kopru. Po maturi iz solopetja je z izobraževanjem nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je z odliko diplomirala in magistrirala. Za svoje koncertne in operne dosežke je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Poleg resne glasbe, je Steffy dejavna tudi na področju zabavne glasbe. Deluje kot studijska pevka, back vokalistka in solistka na različnih prireditvah, nastopila pa je tudi v številnih televizijskih oddajah (Spet doma, Parada, Piramida, Zlatolaska, Odpeto) in na glasbenih festivalih (Slovenska popevka, Ema, MMS, FeNS …).

Gregor Ravnik je študent 4. letnika Medicinske fakultete (smer: dentalna medicina) v Ljubljani in študent solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svoje glasbeno šolanje je začel z igranjem klavirja in petjem v Glasbeni šoli v Kopru. Prejel je številne nagrade in najvišja mesta na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih. Sodeloval je na prireditvah v okviru Mestne občine Koper, dobrodelne organizacije LIONS in Rdečega križa Slovenije. Ob koncu leta 2014 je sodeloval kot solist na svetovni premieri opere »Vojna in mir« avtorja Larryja Coryella v Cankarjevem domu. Že od nekdaj se poleg opernega petja ukvarja tudi z zabavno glasbo, kot studijski pevec in na nastopih ob različnih priložnostih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X