FESTIVALI

MMS 2016: Na odru poletnih melodij tudi ‘znan obraz’ Nuška Drašček

Na letošnjem že 36. festivalu melodije morja in sonca, ki bo v soboto, 9. julija 2016, v Amfiteatru Avditorija Portorož, se bo predstavilo 14 izvajalcev. Pod zaporedno številko osem bomo slišali Nuško Drašček, ki bo zapela melodijo Rada bi.

Nuška se poleg opere navdušuje nad gospelom, šansonom, bluesom, popevko
in spevnimi jazz standardi, brez težav pa se znajde tudi v kvalitetnem
popu, rnb-ju, funku in soulu. Nastopila je že na mnogih festivalih. V
aprilu 2008 je z Juretom Seškom zmagala v oddaji Zvezde pojejo na TV
Slovenija.

Nuška Drašček je z diplomo zaključila študij mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani (2005) in z magisterijem končala petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Matjažu Robavsu (2016). Širša javnost jo je spoznala z zmago na Bodi idol 2004, od takrat pa je kot solistka nastopala s številnimi orkestri in zasedbami, med drugim s Simfoniki RTV Slovenija, Big bandom RTV Slovenija, Orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, Orkestrom Slovenske vojske in Orkestrom Slovenske policije.

Nuška Drašček se bo predstavila s pesmijo Rada bi.Foto: M24 Photo Agency

Nuška je nagrajenka domačih in tujih opernih in pop tekmovanj. V juliju 2007 se je udeležila mednarodnega tekmovanja Vitebsk 2007 v Belorusiji v okviru Slovanskega bazarja, kjer si je v dvodnevnem tekmovanju prislužila prvo nagrado. Na mednarodnem tekmovanju v Kazahstanu poleti 2008 je dobila nagrado za najboljšo izvedbo skladbe iz lastne države. V avgustu 2011 je na Festivalu dalmatinske šansone v Šibeniku nastopila s skladbo Kako je pjevala Piaf in prejela nagrado strokovne žirije za najboljšo interpretacijo. Je dobitnica zlate plakete na državnih tekmovanjih TEMSIG 2008 in 2010, nagrade na mednarodnem tekmovanju Feruccio Tagliavini (2012), tretje nagrade na mednarodnem pevskem tekmovanju Concours international de chant v mestu Marmande v Franciji in druge nagrade na mednarodnem solopevskem tekmovanju v mestu Grandate v Italiji (2014).

Nuško Drašček smo lahko občudovali tudi na Poletni noči.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button