FESTIVALI

MMS 2015: Kaj nam bodo ponudile poletne melodije?

V amfiteatru portoroškega Avditorija bo v soboto, 4. julija, že 35. festival Melodije morja in sonca. Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se bo potegovalo 14 novih poletnih melodij. Neposredni prenos prireditve bo ob 21. uri na Televiziji Slovenija 1.

Lansko leto je na MMS slavil Rudi Bučar s Frčafelami.Foto: Alesh Maatko

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo za Veliko nagrado Melodij morja in sonca 2015 ter nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljši aranžma, najboljšo izvedbo in najboljšega debitanta oz. avtorja – ‘nagrado Danila Kocjančiča’ potegovale naslednje skladbe oz. izvajalci (po vrstnem redu nastopa na festivalu):

 1. Bilbi: Limonada
 2. Ina Shai: Iščem sonce
 3. Skupina Mozaik: Prvi poljub
 4. Klepač in Gustinčič KinG: Malo za hec, malo zares
 5. Šturle: Hit poletja
 6. Tulio Furlanič: Bloody Marry
 7. Polona Furlan: Ostani še malo
 8. Žiga Rustja: Ne sodim sem
 9. Katrinas: Do neba
 10. Easy: Nekaj med nama
 11. Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri: Innamorarsi di te
 12. Monika Pučelj: V dobrem in slabem
 13. Eva Boto & Gašper Rifelj: Ljubezen dela čudeže
 14. Alja Krušič: Najin ples

Skozi festivalski večer poletnih melodij bosta občinstvo popeljala Mario
Galunič in Lorella Flego, ki bosta poskrbela za prijetno
vzdušje. Scenografinja bo Greta Godnič, režiserka pa Urška Žnidaršič.

Zmagovalna skladba festivala Melodije morja in sonca 2015 bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v portoroškem Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Rudi Bučar s Frčafelami za skladbo Sen znala jes, ki so jo odpeli v istrskem narečju.

Avditorij Portorož bo kmalu pokal po šivih.Foto: Alesh Maatko
Lorella Flego in Mario GaluničFoto: Žiga Culiberg

Mario in Lorella sta bila gostitelja festivala MMS že večkrat, nazadnje pa lansko poletje. “Saj si sploh ne predstavljam, da bi Melodije morja in sonca delal s kom drugim. Drug drugemu morda prinašava srečo in zagotovo se fino dopolnjujeva, na odru sva kot prijatelja in kot kolega. Prihodnji teden se bova začela ukvarjati z besedil najinih napovedi. Svoje ideje si nato deliva prek e-maila, v tednu pred festivalom pa iz vsega izluščiva najboljše zamisli,” je povedal Mario, Lorella pa dodala: “Težko opišem kemijo z Mariem, saj mislim, da je resnično čarobna. In čarobno je tudi vzdušje v Avditoriju, kot bi vsi dihali skupaj, občinstvo, glasbeniki, voditelja. Zame je festival odličen začetek poletja in hkrati priložnost, da prepletemo zabavo, glasbo, tekmovalnost, morje in sonce. Počasi potekajo prve priprave, zelo se veselim teh trenutkov, saj vedno vsebujejo zabavno noto; mislim, da je ključnega pomena, da sva z Mariem tudi dobra prijatelja, kar se nedvomno pozna pri vodenju. Prireditev je ogromna in zahtevna, vendar prav zaradi tega prijateljstva je zame predvsem priložnost, da skupaj ustvariva nekaj resnično lepega.”

Na dan festivala v prodaji tudi festivalski album Melodije morja in sonca 2015 ZKP RTV Slovenija bo na dan 35. festivala Melodije morja in sonca izdal festivalski album, na katerem bodo vse tekmovalne skladbe s festivala, dodana pa bo tudi skladbe lanskega velikega zmagovalca Rudija Bučarja.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button