FESTIVALI

MMS 2015: 4. julija bo zaživelo 14 novih melodij morja in sonca

Glede na to, da letošnje leto festivala Slovenska popevka naj ne bi bilo, bodo Melodije morja in sonca, ki bodo potekale 4. julija v amfiteatru Avditorija Portorož, edini večji vseslovenski festivalski dogodek na sončni stran Alp to leto.

Lansko leto je na MMS slavil Rudi Bučar s Frčafelami.Foto: Alesh Maatko

Na javni razpis se lahko prijavijo vsi avtorji (glasbe, besedila in priredbe) in izvajalci, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, in sicer lahko avtorji prijavijo največ dve avtorski deli (skladba, besedilo in aranžma), skladba je lahko dolga največ štiri (4) minute, na odru lahko nastopi največ 7 izvajalcev, nastopajoči izvajajo skladbo v živo ob spremljavi MMS banda (spremljevalna skupina) in nenazadnje morajo do 4. julija 2015 vsi izvajalci dopolniti najmanj 16 let.

Avditorij Portorož je namreč objavil javni razpis za sodelovanje na 35. festivalu Melodije morja in sonca. Na festivalu bo predstavljenih štirinajst skladb, od tega sedem ali več izbranih iz razpisa, in sedem skladb vabljenih avtorjev ali izvajalcev, ki jih bo izbral organizacijski odbor festivala. Vsi zainteresirani glasbeniki morajo prijave poslati do 28. aprila, na festivalu pa bodo podelili tradicionalne nagrade – veliko nagrado MMS 2015 ter nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, priredbo, interpretacijo vokalnega solista in nagrado Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja). Ob tem še spomnimo, da je lansko leto na Melodijah morja in sonca slavil Rudi Bučar s Frčafelami.

MMS 2015 bo potekal 4. julija v v amfiteatru Avditorija Portorož.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X