FESTIVALI

MMS 2015 – 1. del: Osvežilna limonada, vroče sonce in prvi poljub

V Portorožu se bo v soboto, 4. julija, zgodil 35. festival Melodije morja in sonca. Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado se bo potegovalo 14 novih melodij. Na naši spletni strani vam tako pred festivalom predstavljamo tekmovalce, v prvem sklopu Bilbi, Ina Shai in Mozaik.

Melodije morja in sonca 2015: Kaj bo ponudil festival in voditeljaČar mediteranskih melodij

Izvajalci se bodo potegovali za Veliko nagrado MMS 2015 po naslednjem izžrebanim vrstenm redu nastopa: Bilbi: Limonada, Ina Shai: Iščem sonce,Skupina Mozaik: Prvi poljub, Klepač in Gustinčič KinG: Malo za hec, malo zares, Šturle: Hit poletja, Tulio Furlanič: Bloody Marry, Polona Furlan: Ostani še malo, Žiga Rustja: Ne sodim sem, Katrinas: Do neba, Easy: Nekaj med nama, Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri: Innamorarsi di te, Monika Pučelj: V dobrem in slabem, Eva Boto & Gašper Rifelj: Ljubezen dela čudeže ter Alja Krušič: Najin ple. Tokrat predstavljamo prve tri.

Festival MMS 2015 bo potekal v Avditoriju Portorož.Foto: Alesh Maatko

1. Bilbi: Limonada
Bilbi, umetniški alter ego mariborske igralke in kantavtorice Maje Pihler Stermecki, je leta 2010 eksplodirala na slovensko glasbeno sceno s hudomušno himno ljubic »Hvala za vijolice« (videospot zanjo ima na Youtubu več kot 1,5 milijona ogledov). Pet let pozneje ima za seboj 2 albuma, Drobne slike (2011) in Toskana (2014), dva nastopa na Slovenski popevki – 2011 s popevko Drobne slike, za katero je prejela nagrado za najboljše besedilo, ter 2013 z V dnevni doma –, uspešno pa je sodelovala tudi na Emi: 2012 kot soavtorica drugouvrščene Konichiwa, lani pa tudi kot izvajalka (To ni blues). Med festivali so ji ostale le še Melodije morja in sonca, na katerih bo letos poskrbela za osvežitev s skladbo Limonada.

Bilbi stavi na pesem Limonada.Foto: Alesh Maatko

2. Ina Shai: Iščem sonce
Ina Shai je umetniško ime pevke in avtorice Martine Šraj. Martina se je širši slovenski javnosti predstavila na Emi 2010, na kateri je kljub temu, da je bila novinka, osvojila 7. mesto z Dovolj ljubezni. Leto pozneje je navdušila v 2. sezoni oddaje Slovenija ima talent, kjer se ji je uspelo prebiti do polfinala. V sodelovanju z Rokom Golobom je izdala skladbi Plešeta in Le bodi tu. Te dni živi in ustvarja v Londonu, kjer je študentka Inštituta BIMM (The British and Irish Modern Music Institute). V Portorožu se bo predstavila s pesmijo Iščem sonce, ki jo je – tako kot svoj zadnji singel My Man – napisala s kitaristom Vincenzom Capodiventom.

Ina Shai stavi na pesem Iščem sonce.Foto: Promo foto

3. Skupina Mozaik: Prvi poljub
Člani skupine Mozaik so: pevka Andreja Sonc, klaviaturist Erik Strnad, kitarist Miha Meglič, bobnar Igor Kulašič in baskitarist Dragan Topič. Zasedba deluje od poletja 2013, njen nastanek pa je povezan z razpadom Avia banda, v katerem so delovali Topič, Kulašič in Meglič. Pod skladbo Prvi poljub, ki je bila poslana že na lanski MMS, a je bila izbrana le kot rezerva, se podpisuje Tadej Vasle, čigar pesmi smo lahko v zadnjih letih slišali na Emi (Male malice – Spam, 2008, in Vaso & D Plejbeks – Gremo na Emo, 2010) in Slovenski popevki (Sergej Škofljanec – Ko si šla, 2012, in Uroš Smolej – Bodi moja ljubica nocoj, 2014).

Prvi poljub je pesem,ki jo bo predstavila skupina Mozaik.Foto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X