FESTIVALI

MMS 2014: Znane startne pozicije za Melodije morja in sonca 2014

V Hotelu Marita v Portorožu je bila danes novinarska konferenca in žreb vrstnega reda nastopa 14 izvajalcev na letošnjem, 34. Festivalu Melodije morja in sonca. Enodnevna prireditev, ki jo bo neposredno prenašala Televizija Slovenija, bo letos izjemoma v nedeljo, 6. julija 2014 v Portorožu.

Brez ta prave gasilske fotografije pač ne gre …Foto: Adrijana Krajnc Vasovič

Kot prvi se bodo predstavili Folk Idoli, nato pa bodo nastopili naslednji izvajalci: Rebeka Dremelj, Nana Milčinski & Radio Mondo, Katarina Mala, Tonja Senčar, Victory, Igor Lija & Lucienne Lončina, Manca Izmajlova, Fauš Dur & Dare Kaurič, Enzo Hrovatin, Easy, Rudi Bučar in Frčafele, Statale 56 in Nuša Derenda.

Smernice in potek 34. Festivala Melodije morja in sonca so predstavili: Marko Česnik, direktor Avditorija Portorož, Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran, Slavko Ivančić, umetniški vodja Festivala MMS in Mica Puc Ornik, producentka razvedrilnega programa TV Slovenija. Zbrane pa je pozdravil tudi župan občine Piran Peter Bossman. V nedeljo, 6. julija, bomo s pričetkom ob 21. uri prisluhnili povabljenim izvajalcem: Enzu Hrovatinu, Katarini mali, Manci Izmajlovi, Nuši Derenda, Rebeki Dremelj, Rudiju Bučarju s Frčafelami in skupini Victory.

Izborno komisijo pa so med 84 prijavljenimi skladbami na razpis prepričali Easy, Fauš Dur & Dare Kaurič, Folk idoli, Igor Lija & Lucienne Lončina, Nana Milčinski & Radio Mondo, Statale 56 in Tonja Senčar.

Organizatorji so predstavili smernice letošnjega festivala.Foto: Adrijana Krajnc Vasovič

Občina Piran se bo znova potrudila, da bodo krajani in obiskovalci festivala slednjega ‘vzeli za svojega’, v tednu pred festivalom bodo v centru Portoroža pripravili tri predstavitvene večere in druženje z izvajalci/glasbeniki, kar bo zagotovo lepa popestritev poletnih večerov.

Odločitev, da bo festival letos v nedeljo zvečer, smo sprejeli zaradi
svetovnega prvenstva v nogometu, kljub temu pa si obetamo še boljši
odziv in obisk gledalcev obiskovalcev in odmevnost festivala. Pomembno
bo k temu prispevala ključna novost festivala, to je festivalski bend,
ki bo izvajalce spremljal z igranjem v živo.

Izvajalci se bodo po danes izžrebanem vrstnem redu potegovali za Veliko nagrado MMS 2014 in nagrade strokovne komisije za najboljše besedilo, aranžma, glasbo, izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Festival MMS bosta vodila uigrani par in ‘stara znanca’ odra MMS, Lorella Flego in Mario Galunič.

Tekmovalci so izžrebali svoje startne pozicije.Foto: Adrijana Krajnc Vasovič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button