FESTIVALI

MMS 2014: Namesto z ‘dober večer’ se bo festival pričel z ‘dobro jutro’

Letošnji Festival melodije morja in sonca bo tokrat potekal v nedeljo, 6. junija, in sicer v Avditoriju Portorož. MMS 2014 bo tudi tokrat prenašala nacionalna televizija, vse do začetka izbora pa vam bomo na naši strani predstavili vse letošnje tekmovalce. A gremo lepo po vrsti, s Folk idoli …

Tekmovalci letošnjega izbora MMS so v maju izžrebali vrstni red nastopov.Foto: Adrijana Krajnc Vasovič

14 izvajalcev, 1 zmagovalec

Na 34. Festivalu Melodije morja in sonca, ki bo v nedeljo, 6. julija
2014, v Amfiteatru Avditorija Portorož, se bo predstavilo 14 izvajalcev
(7 povabljenih in 7 izbranih).

Folk idoli se bodo s skladbo Dobro jutro, pod katero se podpissujeta Tadej Prosenc in Bor Zuljan predstavili kot prvi po vrsti!

Začetki skupine Folk idoli segajo v leto 2009, ko Tadej Prosenc ob odhodu iz narodno zabavnega ansambla Ajda ustanovi zasedbo, ki jo tvorijo nekdanji člani priljubljenih narodno zabavnih skupin.

Po dveh letih vzponov in padcev ter skokov čez plot k drugim skupinam se Folk idoli sredi leta 2011 dokončno ustalijo in pričnejo s pohodom na slovenske odre. Že leto kasneje združijo moči z ikono slovenske rock scene Borom Zuljanom in svojo narodno zabavno osnovo prebarvajo s pop/rock primesmi. Harmonija sodelovanja med Folk idoli in Borom Zuljanom je rodila skladbo Dobro jutro, ki je bila sprejeta na letošnji Festival melodije morja in sonca.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button