FESTIVALI

MMS 2013: Ylenia bo na odru poletnih melodij stala že petič

27-letna Ylenia, ki se je rodila v Trstu je že pri dveh letih začela prepevati v otroškem zborčku Fran Venturini pri Domju. Leta 1993 je zmagala na Tržaških selekcijah za Zlati cekin (Zecchino d’Oro) in tudi nastopila v Bologni s pesmijo Il dialetto dell’amore …

Od leta 1998 je nastopala na številnih festivalih in marsikdaj tudi zmagala.Foto: Osebni album

Z letom 2001 je začela nastopati na večjih odrih slovenske glasbene scene, kakor tudi na MMS. Na tem festivalu je nastopila štirikrat. Leta 2003 je prvič nastopala na Slovenski popevki, kjer so jo nagradili kot najboljšo debitantko. V tem letu je nastopila na mednarodnem festivalu The golden star in prejela diplomo FIDOF – Mednarodnega združenja za organizacijo festivalov.

Nastopila bo druga po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Na Slovenski popevki je nastopala še trikrat. Dvakrat je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo in nagrado za najboljšo pesem. Nastopila je tudi večkrat na EMI in na HIT festivalu. Leta 2006 je predstavljala Slovenijo na festivalu EUROVIDEO GRAND PRIX v Albaniji in igrala v gledališkem spektaklu Bakhantke (po Evripidu, režiser Vito Taufer, avtor glasbe Saša Lošič). Leta 2007 vskoči v vlogo Lucinde v igri Duohtar pod mus (Iztok Mlakar po motivih Moliera, režiser Vito Taufer).

Marca 2013 je Ylenia diplomirala na fakulteti za arhitekturo v Trstu z odliko in pohvalo. Letos pa se bo znova predstavila na festivalu Melodije morja in sonca s skladbo Ci riuscirai.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button