FESTIVALI

MMS 2013: Tinkara Kovač je na poletnem festivalu že slavila

Glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka ter avtorica glasbe in besedil Tinkara Kovač je v petnajstih letih svojega delovanja na glasbeni sceni prejela številne nagrade, med drugim tudi prvo nagrado na poletnih melodijah leta 1997.

Tinkara Kovač bo na MMS 2013 predstavila skladbo Mars & Venera.Foto: Dallas Records

Od leta 1997, ko je izdala svoj prvi singel Veter z juga, je najprej pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala dva albuma (Ne odhaja poletje in Košček neba). Od leta 2001 je za založbo Dallas Records (do danes) izdala še tri studijske albume (Na robu kroga, O-range in aQa). Eden od teh (O-range) je v mednarodni različici izšel tudi v Italiji (EMI) in na Hrvaškem (Dallas), prav tako singel Spezzacuori, en poseben projekt pa v štirih jezikih, in sicer v sodelovanju s furlansko založbo Numar Un in eno Best Of kompilacijo. Leta 2012 je izdala (Dallas) posebni album priredb ex-jugoslovanskih skladb, v sodelovanju s producentom in glasbenikom Iztokom Turkom.

Tinkara Kovač na obletnici Avitorija Portorož 2012 …Foto: Alesh Maatko

S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je v teh letih odigrala
preko 800 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji.

Med
pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana
Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza,
Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa.

V petnajstih letih svojega delovanja na glasbeni sceni je prejela številne nagrade, in sicer prva nagrada na festivalu MMS 1997, osem zlatih petelinov leta 1998, zlata in platinasta odličja za vse albume, druga nagrada na izboru za pesem Evrovizije v Sloveniji leta 1999, najboljši video in skladba na TV MP3 NOW v Londonu leta 2000, uvrstitev njene avtorske skladbe Reason Why med deset najboljših na tekmovanju ISC leta 2003 …

6. julija se bo Tinkara Kovač znova predstavila na festivalu MMS 2013, tokrat s skladbo Mars & Venera.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X