FESTIVALI

MMS 2013: Spremljevalni program posvečen Danilu Kocjančiču

Primorski glasbenik Danilo Kocjančič je imel zmagovalno skladbo na kar šestih izvedbah priljubljenega festivala Melodije morja in sonca, zato se mu bodo letos poklonili s priredbo njegovih skladb. Vse to in še več 6. julija v Avditoriju Portorož.

Foto: Alesh Maatko

Kocjančičeve zmagovalne skladbe Dobrodošli, Ta moška, Portorož, 1905, Dober dan, Amerika, Črta in skladbi Anita ter lanska Daj, daj, daj bomo v portoroškem Amfiteatru slišali v izvedbi Ladija Mljača – dolgoletnega Danilovega prijatelja in glasbenega sopotnika; Lee Sirk – dobitnice nagrade za najboljšega debitanta na lanski Slovenski popevki; Tulia Furlaniča – glasbenika, ki je Danila spremljal od Kameleonov pa vse do zadnjih dni; Anike Horvat – primorske glasbenice, ki je na festivalu zapela priljubljeno Lahko noč Piran, sicer delo Marina Legoviča. 

Danilo KocjančičFoto: Alesh Maatko

Njena želja po izvedbi Kocjančičeve skladbe bo izpolnjena; ženske vokalne skupine Šturle – štiri pevke, ki so primorskemu občinstvu že znane, bodo presenečenje na slovenski glasbeni sceni (naj spomnimo, da je Danilo rad presenečal na ta način, in sicer z novimi glasbenimi odkritji); Slavka Ivančića – dolgoletnega prijatelja in sodelavca Danila, ki nam bo za konec zapel zadnjo Danilovo zmagovalno Črto. Mali ekrani s Tomijem Puričem na čelu bodo glasbenike spremljali v živo.

Avtor scenarija spremljevalnega programa je Drago Mislej – Mef – dolgoletni Danilov glasbeni prijatelj, moderatorka pa bo Katja Pišot. Vse to in še več … 6. julija v Avditoriju Portorož!

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X