FESTIVALI

MMS 2013: Poletje se je izgubilo na poti do Portoroža

Letošnji 33. festival Melodije morja in sonca, ki se je odvil minulo soboto, je zagotovo prinesel nekaj veselja in vedrine med glasbenike in gledalce, saj je to edini tovrstni dogodek v poletnem času. Glasba je svoje povedala, za dober festivalski nastop pa, kot vemo, ni edina pomembna.

Lorella FlegoFoto: Alesh Maatko

Zunanji videz nastopajočih marsikdaj zelo vpliva na gledalčevo pozornost in prinese morda nekaj pomembnih točk. Pričakovali smo veliko lahkotnih in barvitih poletnih oblačil, a zvezde večera so se raje odločile za preverjene kombinacije. 

Lorella Flego
Kot smo od Lorelle navajeni, nam vedno postreže z izbranim okusom večernih toalet. Tudi tokrat se je med prireditvijo večkrat preoblekla, letos štirikrat, in prav v vsaki od kreacij je blestela. Prva je bila najbolj glamurozna. Korzet so krasila številna stekelca, bleščeči videz pa je umirila s pudrno barvo spodnjega voluminoznega dela. Ker je bila obleka že sama zelo ekstravagantna, je upoštevala pravilo, da je manj več in ni pretiravala z nakitom. V drugi, bolj sproščeni oblekici, ki je bila prav tako kožne barve, je Lorella delovala zelo nežno in romantično. Malce več poletnega pridiha je dodala, ko je oblekla lahkotno kreacijo v barvi fuksije. Svojo paleto štirih kreacij pa je zaključila z elegantno belo, s čimer je dokazala, da ni zaman modna poznavalka in da imamo tudi pri nas voditeljice, ki s svojo pojavo obogatijo take vrste prireditev.

Ylenia ZobecFoto: Alesh Maatko

Ylenia Zobec
Pevka, ki se je pred leti veliko pojavljala na glasbenih prireditvah kot so Ema, Slovenska popevka in MMS, nas je zmeraj navdušila s svojimi nastopi. Vedno je bila elegantna, čeprav ni v ničemer pretiravala. Tokrat si je izbrala bele hlače, bleščeč top zlate barve, čezenj pa je oblekla še blazer v barvi šampanjca. Videz je nadgradila z velikimi zlatimi uhani in kremastimi čevlji s platformo. Ker je Ylenia pela zelo energično in dramatično pesem, smo pričakovali, da se bo odločila za koktajl oblekico in bolj svež videz, ki bi ji vsekakor bolj ustrezal. Tako oblačilo bi bilo bolj primerno za prireditev po festivalu ali žrebanje vrstnega reda, za glasbeni nastop pa bi lahko izbrala kaj bolj drznega in mladostnega.

Sara Petrovčič (Panda)Foto: Alesh Maatko

Sara Petrovčič (Panda)
Pohvaliti gre lahkotno zeleno oblekico iz šifona, ki je bila nedvomno odlična izbira. Prijetna barva obleke tako ne potrebuje več veliko, da bi bil videz popoln, a je pevka najverjetneje menila, da je potrebno še nekaj več. Na vekah ne bi bilo potrebno uporabiti še zelenega senčila, pričeska bi lahko bila bolj preprosta, predvsem pa je bila odveč ogromna masivna ogrlica. Čevlje s platformo in polno peto pa bi bolje nadomestili preprosti čevlji v nežni barvi s konico, ki se zopet vračajo v modo.

Tinkara KovačFoto: Alesh Maatko

Tinkara Kovač
Zmagovalka letošnjega festivala se je odločila za črnino, ki pa ni bila stroga, saj jo je obogatila s številnimi detajli. Pohvaliti moramo zgornji del, ki je bil resnično moden – krasile so ga majhne ´luskice´ v črni, beli in rdeči barvi. Tudi prosojna vlečka, ki je padala do tal, je videz še oplemenitila. Malce ponesrečene pa so bile svetlikajoče se smaragdne ‘bermuda’ hlače, ki nikakor niso pristajale sicer zelo dobremu slogu. Namesto njih bi, če je želela imeti hlače, raje izbrala temnejše kavbojke ali bele hlače. Sandali s platformo so bili sicer robustni, a so podobi pristajali. Veliko govora je bilo o Tinkarini pričeski. Visoka figa in fru-fru sta bili nekaj posebnega, celotnemu videzu sta dali rockovski pridih, zato nista bili tako napačna izbira.

Marko VozeljFoto: Alesh Maatko

Marko Vozelj
Pevec je že večkrat prepričal modne kritike, saj zna kombinirati eleganco in mladosten videz. Tudi tokrat je bil priložnosti primeren. Sicer črna moška obleka, ki bi bila lahko kaj hitro videti dolgočasna, je imela nekaj zanimivih komponent – bel ovratnik, čisto minimalistično linijo robčka na suknjiču in moški dekolte. Zagoreli Marko se je tako dobro povezal z mičnimi plesalkami in deloval poletno elegantno.

Alenka GodecFoto: Alesh Maatko

Alenka Godec
Odlična vokalistka, ki letos praznuje 25. obletnico svojega glasbenega delovanja, se je zavihtela na odlično 2. mesto. Pesem, ki se je ves čas stopnjevala in na koncu prepričala marsikaterega poslušalca, ne potrebuje odvečnega kiča in kričečih barv, zato pohvalimo izbor barve – bela je sveža, mladostna in lahkotna. Pevka je izbrala eleganten ženski kostim, pri katerem bi posebej pohvalili zanimive hlače. Da pa bi razbili preveč zapeto in strogo podobo, bi si lahko Alenka omislila prosojno padajočo bluzo iz šifona ali muslina v sivkasti ali peščeni barvi, ki bi slog pomladila. Figa je pevki zelo pristajala, za popolno podobo pa bi lahko zelo vpadljiv rdeč lak za nohte nadomestila z bolj umirjenim tonom ali francosko manikiro, na katero sicer Alenka prisega.

Žan SerčičFoto: Alesh Maatko

Žan Serčič
Letos so za mlade fante zelo popularne srajce v barvi džinsa z gumbi, vrnile pa so se tudi kavbojske jakne. Prav tako, vendar brez rokavov, si je izbral mladi nadarjeni pevec Žan Serčič. Ta videz je dopolnil s kavbojkami. Pohvalili bi, da je kavbojke zavihal in s tem dobil bolj sproščeno in poletno podobo, prav tako je dobro izbral obutev. Brezrokavnik bi lahko popestril z dodatkom kakšne broške, sicer pa bi namesto njega bolje učinkovala bela srajca s privihanimi rokavi, čeznjo pa bi lahko oblekel jakno v kakšni drugi barvi. Z dvojno uporabo džinsa je bila podoba bolj primerna za sprehod po mestu ali obali. V kratkem videu pred nastopom je nosil rdeče kratke hlače – tudi to je še ena možnost. Pričeska pa je bila nedvomno prava izbira.

Darja ŠVajgerFoto: Alesh Maatko

Darja Švajger
Izkušena pevka si je za nastop na MMS-ju izbrala vokalno zelo zahtevno pesem, zato pa preprosto krilo z barvitim cvetličnim vzorcem. Pri Darji smo navajeni, da podobo vedno nadgradi z nakitom, ki se z obleko barvno ujema, tudi tokrat je bila zelo elegantna, vendar pa je bila celotna podoba preveč klasična, nekaj je manjkalo. Morda malce bolj unikatni čevlji, prav tako bi Darja videz lahko osvežila tudi z ravnimi lasmi, s katerimi zgleda še mladostnejša.

Alex VolaskoFoto: Alesh Maatko

Alex Volasko
Pevec, ki je prejel nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja ali izvajalca, najbrž ni preveč kompliciral, zato pa smo dobili mladega in postavnega fanta, ki koketira s kamero. Poletno podobo, primerno za festivalski nastop in navihano pesem, je dobil s preprosto belo srajco s temno modrimi rokavi in ovratnikom, ki jo malce odpel, da je dobil lahkotnejši videz, oblekel pa je kavbojke. Dodal je še razigrano pričesko in dosegel pravi poletni slog.

Manca ŠpikFoto: Alesh Maatko

Manca Špik
Plavolasa pevka, ki je na MMS-ju že slavila leta 2007, je tokrat sama napisala pesem Ni skrbi. In res, pesem je bila nadvse prijetna in pravšnja za brezskrbne poletne dni. Zato tudi pozdravljamo izbiro lahkotne podobe. Manca si je nadela bluzo s kratkimi rokavi v mešanici antično rožnate in pudrne barve ter prav take kratke hlače. Zelo domiselna podoba, ki pa je nekaj draža izgubila zaradi precej nevtralnih barv. Monotonost je sicer pametno ‘odgnala’ z rdečkastim lakom za nohte, ki mu je dodala trend dveh različno pobarvanih nohtov na prstancih – ta dva sta bila zelena. Še malce več živahnosti bi dobila s hlačami ali pa čevlji v drugi barvi. Sicer pohvalimo tudi čedno pričesko in umirjen make-up.

Enzo HrovatinFoto: Alesh Maatko

Enzo Hrovatin
Prekaljeni glasbeni maček, ki je nastopil tudi lani, si je za svoj nastop izbral bele hlače, srajco v nežni marelični barvi in slamnat klobuk. Zelo morski videz je bil primeren za skladbo in pevca samega.

Izvajalci so se torej kar se tiče zunanjega videza držali malce nazaj,
kar pa je škoda, saj je festival Melodije morja in sonca priložnost za
razigrana in vedra oblačila, pri katerih se da veliko eksperimentirati …

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button