FESTIVALI

MMS 2013: Pandi še ena zmaga?

Panda, zdaj že legendarna slovenska pop rock skupina, piše zgodovino slovenske glasbe že vse od 1986 leta dalje. Takrat je z zmagovito skladbo Lino prvič opozorila nase in odtlej je nepogrešljivi ustvarjalni del slovenske avtorske glasbene scene.

Panda pod številko tri.Foto: Alesh Maatko

V vseh teh letih je vrsta dogodkov, ki uvrščajo Pando na prav posebno mesto, in sicer devet avtorskih projektov (Ugrizni me če upaš, V vročici noči, V poznih nočnih urah, Vse najboljše, Ecstasy, Nepremagljivi, Urbana avantura, D.o.n.s., Depandansa), dve zmagi na MMS (Za vedno moj in Sive ceste), visoke uvrstitve na EMI ter Slovenski popevki, vrsta video spotov (Nepremagljivi in Ljubimec brez imena sta kraljevala na vrhu video lestvic) ter več kot 400 samostojnih koncertov in samostojni jubilejni TV koncerti na TVS.

Panda stavi na MMS 2013 na Češnjev cvet …Foto: Osebni album

Nastopi Pande so polni energije, ki jo je dodatno okrepila tudi povsem nova članica skupine, vokalna solistka Sara Petrovčič, peta pevka Pande po Suzani Jeklic, Suzani Webole, Katji Obleščak in Saši Danilov. Njen bogat in poln glas ter doživeta interpretacija prepričajo vsakogar, skladbe skupine Panda pa zvenijo vedno sveže in ognjevito. Veliko motiv za poslušalce so tudi mojstrovine ostalih članov Andreja Pompeta (klaviature), Vlada Pirca (bas), Samota Pirca (kitara), Damjana Muleja (bobni) ter Vanje Vogrinčiča (tolkala).

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X