FESTIVALI

MMS 2013: Kaj bo ponudil Igor Lija?

V soboto, 6. julija 2013, bo v Amfiteatru Avditorija Portorož-Portorose potekal že 33. Festivalu Melodije morja in sonca 2013. Na festivalu se bo s skladbo Ko te ni predstavil tudi Igor Lija.

51-letni Koprčan Igor Mikolič je primorski glasbenik oz. pevec, ki ima za seboj 30-letno kariero na domačih in tujih odrih. Že v 80. letih je kot basist oz. vokalist igral v primorskih skupinah Nočni Skok, Dober Dan, Visitors… S skupino Cest la Vie pa je deset let nastopal po državah zahodne Evrope. Leta 1984 se je s skupino Nočni Skok udeležil festivala Split kot spremljevalna skupina Marjana Miše.

Igor LijaFoto: Osebni album

Po končanem aktivnem profesionalnem igranju v tujini se je vrnil v Slovenijo in ustanovil podjetje, ki se je ukvarjalo z organizacijo zabavnih prireditev. Ker pa je bila želja po glasbenem ustvarjanju in vrnitvi na oder prevelika je ponovno pričel z nastopi in ustvarjanjem avtorske glasbe, najprej v narečnem istrskem jeziku, sedaj pa še v knjižnem.

Lani je izdal svoj prvenec v istrskem narečju z naslovom Od enbot do danas, svoje glasbeno ustvarjanje pa želi prenesti še na ostale slovenske odre. Svoje nastope ter avtorska dela izvaja pod umetniškim imenom Igor Lija.

Letošnji tekmovalci na festivalu MMS 2013 …Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X