FESTIVALI

MMS 2013: Enzo se spreminja

Enzo Hrovatin je bil dolgoletni član in pevec zasedbe Faraoni ter avtor številnih zimzelenih uspešnic. Predlani je izdal svoj samostojni kantavtorski prvenec, na lanskem MMS-u pa je prejel nagrado strokovne žirije za pesem Nostalgico ritmo.

Enzo HrovatinFoto: Alesh Maatko

Enzo Hrovatin je bil dolgoletni član in pevec primorske skupine Faraoni ter avtor številnih zimzelenih uspešnic, kot so Tu je moj dom, Martina, Ne bom pozabil na stare čase, Nisi sam, E Tristemente (zmagovalna pesem MMS 1992), Mi ljudje smo kot morje (zmagovalna pesem MMS 1994), Kar je res, je res (zmagovalna pesem MMS 1997), Imej me vedno s seboj, Solinar. Nedavno je izdal svoj prvi samostojni prvenec, album z naslovom Volaria dismentegarte, kar v izolskem dialektu pripadnikov italijanske skupnosti pomeni Rad bi te pozabil.

Enzo Hrovatin je slavil že lansko leto.Foto: Alesh Maatko

Spreminjam se …

Na letošnji festival se Enzo podaja s skladbo Spreminjam se, pod katero se je podpisal skupaj z Leonom Oblakom in Martinom Štibernikom.

V letu 2012 je slavil kar dvakrat, in sicer na MMS s skladbo Nostalgico Ritmo, ki je prejela kar dve nagradi od strokovne žirije – za najboljšo skladbo in za priredbo, ter v Mariboru na festivalu Ritem duha – osvojil je prvo nagrado s skladbo Jezus vate zaupam. Letos je kot avtor oz. izvajalec v Bujah sodeloval na prvem festivalu narečnih pesmi s skladbo Quatro Oci, Quatro Rece E Due Cuori.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X