FESTIVALI

MMS 2013: Alex Volasko z odliko do še enega uspeha?

Še pred dvema letoma se je Alex Volasko za medije opisal z naslednjimi besedami: “Moja odlika je moja zagnanost, ki me včasih pripelje prav do roba, moji največji slabosti pa sta fižolova juha in to, da ljudem velikokrat prehitro zaupam.”

Alex VolaskoFoto: Alesh Maatko

Vse tri lastnosti so se očitno izkazale kot zmagovalne, saj je Alex med tem nanizal številne nastope, postal član hišnega benda oddaje Moja Slovenija in pravkar izdal svojo prvo, v celoti avtorsko ploščo. Na MMS-u ga bomo slišali s pesmijo Tam na obali.

Alex Volasko, 21-letni avtor in izvajalec, se je z glasbo srečal že v osnovni šoli in sicer s študijem klavirja. Kot bolj pop izvajalec se je začel uveljavljati leta 2011, ko je izdal svoj prvi singel Da da di da ter videospot, ki je požel veliko zanimanja.

Nedavno je prepeval tudi na tradiconalni Poletni noči.Foto: Alesh Maatko

S svojim svežim zvokom na slovenski sceni je navdušil tudi Jana Plestenjaka, ki ga je kot glasbenega gosta povabil v Križanke na predstavitev svoje plošče Osebno. V teh nekaj kratkih letih pa je Alex nastopil na številnih prireditvah in festivalih, kot so Ema 2011 (spremljevalni vokal Omarja Naberja), Ritem mladosti, Vransko summer nights, idr.

Zadnje leto je aktiven predvsem kot vokalist v oddaji Moja Slovenija, pred kratkim pa je izšel njegov prvenec, glasbeni album z naslovom Tvoji nasmehi, na katerem je deset pesmi. V dveh letih je izdal pet aktualnih singlov (Pravljica, A bi z mano šla, Najin Trenutek, idr.), ki so dosegali zelo visoke rotacije tako na regionalnih kot komercialnih radijskih postajah po Sloveniji.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X