FESTIVALI

MMS 2013: Alenka Godec bo tokrat prepevala o ljubezni

V svoji zakladnici skladb ima Alenka Godec, poleg svojih, še vrsto slovenskih in tujih zimzelenih melodij. Tu je filmska glasba, jazz standardi in svetovno znane pop skladbe. Barvit šopek, s katerim Alenka lahko ugodi praktično vsem, tudi tistim z najbolj zahtevnim okusom. Bo prepričala tudi na MMS?

Profesorica nemščine, Alenka Godec, se je na svojo pevsko pot podala leta 1988, ko je junija tega leta na POP delavnici s skupino Cafe in skladbo Tvoja slavila trojno zmago. Alenka je nastopala z najbolj znanimi imeni iz sveta jazza, Big bandom RTVS, New Swing Quartetom, Greentown jazz bandom in mnogimi imenitnimi solisti. Odlično se znajde tako v popu kot v jazzu. Že od samega začetka gradi svojo pevsko kariero na značilni in prefinjeni interpretaciji, ki jo loči od drugih. Izdala je devet samostojnih albumov in v sodelovanju z drugimi glasbeniki še nekaj albumov z bolj jazzovskim pa tudi gospelovskim pridihom. Redno se udeležuje tudi festivalov (Slovenska popevka, Hit festival, Melodije morja in sonca, Ema), ki so ji prinesli že vrsto nagrad. Večina teh je prišla s strani stroke, ki pevki Alenkinega profila največ pomenijo. Letos obeležuje 25-obletnico glasbenega delovanja.

Alenka Godec se bo predstavila kot šesta po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Eno izmed sodelovanj pa se je zgodilo avgusta leta 1999, ko je v Križankah nastopila s Herbiejem Hancockom in z njim ter njegovo spremljevalno skupino pred polnim in navdušenim avditorijem zapela dve pesmi.

Alenka Godec na žrebanju MMS.Foto: Alesh Maatko

Velika sprememba pa je Alenko Godec doletela leta 2000 na Emi, kjer je presenetila s popolno glasbeno in vizualno preobrazbo. To zadnje Alenkino obdobje je rodilo dva albuma in sicer V meni je moč in že omenjen Mesto sanj. Oba sta pripomogla k še večji priljubljenosti te pevke, saj sta se oba albuma dobro prodajala.

Vse prodajne številke pa je presegel Alenkin prvi album slovenskih priredb So najlepše pesmi že napisane, ki je bil več kot 2 leti na lestvici najbolje prodajanih albumov.

Tudi nadaljevanje prvega albuma, torej So najlepše pesmi že napisane II je bil vse od izida na prvih mestih najbolje prodajanih albumov v Sloveniji.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X