FESTIVALI

MMS – 2. del: Deset nezmagovalnih uspešnic poletnih melodij

V začetku julija smo ob 35-letnici MMS napravili izbor 10 največjih uspešnic, ki so na festivalu slavile. A zmaga seveda ni vse. Tudi če pesem na sam večer festivala ne osvoji vrha (ne pri občinstvu in ne pri žiriji), to še ne pomeni, da se sčasoma ne usidra v srca poslušalcev …

S tem v mislih smo se v tej vročih poletnih dneh znova sprehodili po zgodovini MMS-a in za vas izbrali deset nezmagovalnih evergreenov. V prvem delu smo vam predstavili Majdo Sepe, zasedbi Hazard in Agropop, v drugem delu obujamo spomin na Pop Design, Dominika Kozariča ter zasedbi Napoleon in Halo. V tretjem delu nezmagovalnih pa sledijo še Faraoni, Miran Rudan in Nuša Derenda.

Pop DesignFoto: YouTube / Zajem zaslonske slike

4. Pop Design – Pokliči me nocoj (1992)
Če bi s čarobnim telefonom lahko poklicali v leto 1992, bi v primeru, da bi v ozadju igral radio, po vsej verjetnosti slišali Pokliči me nocoj skupine Pop Design, frontman katere je bil tisti čas poznejši evrovizijec Vili Resnik. Pesem so posneli tudi v angleški različici z naslovom Somebody Called Me Tonight.

5. Dominik Kozarič – Reka luči (1993)
Reka luči – glasbo in aranžma je napisal Sašo Fajon (soavtor Prisluhni mi in aranžer For a Thousand Years), besedilo pa Dominik sam – je bila na večeru slovenskih popevk MMS-a 1993 predstavljena v svoji prvotni, počasnejši, bolj baladni različici, velika uspešnica pa je postala v dance remixu. Dominik Kozarič je bil eden vidnejših moških solistov 90. pri nas, danes pa na slovenski glasbeni sceni ni več aktiven, saj že vrsto let živi na Kanarskih otokih.

6. Napoleon – Vrni se (1993)
Napoleon veljajo za prvo fantovsko skupino (boy band) v samostojni Sloveniji. Zasloveli so z balado Vrni se, s katero so se predstavili na Melodijah morja in sonca 1993, sledili so hiti Bodi moja, Prosim, ostani (EMA 1997), Hočem te nazaj in Le tebe želim si ter spremembe v zasedbi.

7. Halo – Anita ni nikoli (1996)
Bend Halo je bil ustanovljen leta 1996 v sestavi Danilo Kocjančič, Zdenko Cotič, Jadran Ogrin in Tulio Furlanič. Kot se za skupino, katere član je Danilo Kocjančič, spodobi, so se prijavili na MMS. Čeprav jim komad Anita ni nikoli ni prinesel zmage (zaradi vpletenosti Danila Kocjančiča bi jo namreč skorajda pričakovali), je postal njihova daleč najbolj znana skladba in zelo popularen. Tulio, ki je pri pesmi odpel glavne vokale, je skupino zapustil po 3 letih, ta pa je z novima članoma Freddyjem Poljšakom in Giuliem Rossellijem delovala še do leta 2004.

Tulio FurlaničFoto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button