EMA

Misija Ema 2012: Prispelo 52 skladb, kar 1/3 od teh iz tujine

Na Vabilo za sodelovanje na izboru predstavnic/e RTV Slovenija na 57. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2012 je prispelo 52 prijav, večinoma iz Slovenije, več kot tretjina pa tudi iz tujine (Danska, Švedska, Hrvaška, Islandija, Malta).

Dvojčici Prusnik ali Eva Boto?Foto: Žiga Culiberg

Komisija, v kateri so bili Darja Švajger – učiteljica solo petja in dvakratna slovenska evrovizijska predstavnica, Mojca Menart – vodja Založbe kaset in plošč RTV Slovenija, in Aleksander Radić – zadnjih 10 let vodja slovenske delegacije na evrovizijskih tekmovanjih, je izmed prispelih prijav izbrala tri skladbe, Razvedrilni program Televizije Slovenija pa je k sodelovanju povabil še tri uveljavljene avtorje. Med izbranimi so tudi avtorji, ki so napisali že več skladb za evrovizijsko popevko, eden med njimi pa se je podpisal celo pod zmagovalno.

Imena vseh avtorjev in odlomke skladb bodo javnosti prvič predstavili na novinarski konferenci, v četrtek, 16. februarja. Vse skladbe pa bodo prvič v celoti predstavili v petek, 17. februarja, ob 18. uri na 2. programu Radia Slovenija, Valu 202.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X