EMA

Mini Ema 2015: Leni ali Lina?

Ta konec tedna bo znano, katera izvajalka – Leni ali Lina – nas bo predstavljala na 13. Pesmi Evrovizije za otroke! Zmagovalko izbora Mini EMA boste izbrali gledalci in gledalke s telefonskim glasovanjem. Finalni izbor bo v nedeljo, 4. oktobra, v okviru oddaje Vikend paket – ob 17.20 na TV SLO 1.

Lina KuduzovićFoto: Žiga Culiberg

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo, je v dveh predizborih Mini EMA izbrala dve superfinalistki. Zmagovalka prvega predizbora je bila Leni s pesmijo Najlepši dan, ki o svoji skladbi pravi: “Pesem govori o meni in vili, kako jo sprašujem, ali bo dan v redu, in ali bo to moj najlepši dan.” Avtorja glasbe sta Aleš Klinar in Alenka Vozlič, avtorici besedila Tina Muc in Anja Rupel, avtor aranžmaja pa Miha Gorše. Minulo nedeljo pa je v drugem predizboru zmagala Lina Kuduzović s skladbo Prva ljubezen. “Moja pesem govori o prvi ljubezni. Ko si majhen in imaš metuljčke v trebuhu,” je po polfinalnem nastopu povedala Lina. Avtorji glasbe so Maraaya in Lina Kuduzović, avtorji besedila Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya, aranžmaja pa Raay in Krešimir Tomec.

Gledalci bodo izbirali med Leni in Lino.Foto: Žiga Culiberg
Alenka Vozlič LeniFoto: Žiga Culiberg

O Leni
11-letna Alenka Vozlič ali Leni, kot jo vsi kličejo, se je Sloveniji prvič predstavila v znanem resničnostnem šovu in se uvrstila v finale! Od takrat naprej njena ljubezen do petja in glasbe samo še raste. Znanje dopolnjuje tudi z igranjem električnega klavirja. Njeni največji glasbeni vzornici sta Beyoncé in Taylor Swift.

O Lini Kuduzović
Zdaj 12-letna Lina je leta 2010 postala najmlajša zmagovalka v prvi sezoni šova iskanja nadarjenih talentov. Čez dobro leto je izdala svojo prvo ploščo, nastopala na večjih prireditvah in koncertih, pela tudi s Tonyjem Cetinskim in Gibonnijem. Kasneje se je Linina družina preselila v Švico, kjer se je Lina prijavila na glasbeni šov Največji švicarski talenti, osvojila žirijo in se uvrstila v veliki finale.

V finalni oddaji bodo imeli glavno besedo gledalci, saj bodo s telefonskim glasovanjem odločili, katera izvajalka, Leni ali Lina, bo zastopala RTV Slovenija na 13. izboru Pesmi Evrovizije za otroke 2015.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X