EMA

Mini Ema 2015: Janina Klenovšek s pesmijo Sonce v ogledalu

Oddaja Vikend paket bo 20. in 27. septembra gostila dva predizbora Mini Ema 2015. V vsakem predizboru se bodo predstavili po trije izvajalci, a le po en najboljši se bo uvrstil v finale, ki bo 4. oktobra. V prvem predizboru se tako predstavljajo tri pevke: Rebeka Satler, Janina Klenovšek in Leni.

Na prvem predizboru v nedeljo, 20. septembra, ob 17.20 na Televiziji Slovenija 1 se bodo v oddaji Vikend paket predstavile prve tri izvajalke. Kot drugo izvajalko predstavljamo Janino Klenovšek, ki se bo predstavila s pesmijo Sonce v ogledalu. Glasbo in aranžma je ustvaril Rok Golob, besedilo pa sta napisali Katarina Habe in Janina Klenovšek.

Janina Klenovšek rada tudi kuha in obožuje italijansko kuhinjo, sladoled, čokolado in vso sadje.Foto: Osebni album

Janina je rojena leta 2000 v Ljubljani. Končala je Osnovno šolo Danile Kumar, osem let se je učila igranja prečne flavte v GP Franca Šturma v Ljubljani. Rada se ukvarja s športom. Sedem let je bila članica ritmično gimnastičnega kluba Bleščice, sedem let pa je tudi hodila v plavalno šolo. Ker vedno išče nove izzive, se je lani prijavila na vadbo karateja. Rada se modno oblači, riše modne kreacije, šiva in spremlja modo na sploh. Njen prvi večji pevski nastop je bil pred osmimi leti v oddaji Umkovizija na Televiziji Slovenija. Nastopila je tudi v TV-oddaji Mini zabava na TV3. Pred petimi leti je bila gostja še v božični oddaji Na zdravje!, sicer pa nastopa po Sloveniji, bila je tudi povabljena na festival Zlatno Slavejče v Makedonijo. Je redna gostja na prireditvi Čarobni dan, bila je tudi finalistka festivala Zlati mikrofonček na Jesenicah. Del njenega ustvarjanja so studijska snemanja, posnela pa je tudi prvi videospot s produkcijsko hišo VideoMZ z Jesenic. Večkrat nastopa v klubu Orfej na Vrhniki. Bila je tudi redna solistka na šolskih proslavah in valetah.

Janina Klenovšek v šovu Razred talentov.Foto: Razred talentov / Planet TV

Načrti za prihodnost

Naslednje leto se želi vpisati na Konservatorij za glasbo v Ljubljani –
Jazz moderno petje. Želi si tudi, da bi nekoč nastopila na velikem odru X
Factorja in obiskala Ameriko.

Njen največji izziv do sedaj je bila oddaja Razred talentov novembra 2014 in februarja 2015. Prišla je v finale in sodelovala z veliko znanimi glasbeniki. A še prej je jeseni 2012 zmagala na Festivalu Glas mladih v Črnomlju, maja 2013 pa je bila polfinalistka oddaje Slovenija ima talent. Tekmovanj se udeležuje, ker rada nastopa in iščem nove izzive oz. izkušnje. Veliko ji pomeni aplavz občinstva in to je največja nagrada in plačilo za trud, ki ga vlaga v glasbo.

Predizbor Mini Ema 2015, 20. september ob 17.20 uri v oddaji Vikend paket:

Izvajalec Naslov Glasba Besedilo Aranžma
Rebeka Satler S tabo
(Let you go)
Alex Volasko Rebeka Satler Rebeka Satler,
Samo Satler,
Alex Volasko
Janina Klenovšek Sonce v ogledalu Rok Golob Katarina Habe,
Janina Klenovšek
Rok Golob
Leni Najlepši dan Aleš Klinar,
Alenka Vozlič
Tina Muc,
Anja Rupel
Miha Gorše
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X