EVROVIZIJA

Melodifestival 2016 – 3.: V finalu tudi Lisa Ajax in Oscar Zia

Na Švedskem so izbrali že petega in šestega finalista velikega glasbenega šova Melodifestival. Določili so ju gledalci s pomočjo običajnega telefonskega glasovanja in uporabe mobilne aplikacije. Največ glasov sta tako zbrala Lisa Ajax in Oscar Zia.

Lisa Ajax in Oscar Zia, zmagovalca tretjega predizbora.Foto: Stina Stjernkvist / SVT

Tretji večer se je odvijal v areni Himmelstalundshallen v Norrköpingu. V naslednjem vrstnem redu so se predstavili SaRaha, Swingfly s Heleno Gutarro, Smilo, skupina After Dark, Lisa Ajax, Boris René in Oscar Zia. Slednjega je za finalista voditeljica Gina Dirawi razglasila prvega.

Njegove prve besede za spletno stran švedske televizije SVT so bile: »Vse se je sprostilo. Med tednom se je napetost stopnjevala, bil sem med favoriti in bal sem se, da pritiska ne bom zdržal.« Pevec je bil po svojem nastopu vidno ganjen nad odzivom publike. Pred dvema tednoma je javnosti zaupal svojo istospolno usmerjenost, kar je za 19-letnika predstavljalo še dodaten pritisk. »Zelo sem bil nervozen, saj sem svoji publiki razkril nekaj zelo osebnega in novega. Nisem vedel, kako se bodo ljudje odzvali. Zdaj sem zelo vesel,« je o dogajanju zadnjih tednov še spregovoril Zia. Zanj ima pesem Human, za katero je sam napisal glasbo, še prav poseben pomen.

Nervozna pa je bila tudi Lisa Ajax, druga finalistka: »Zelo sem bila nervozna, a sem živce uspela obdržati pod nadzorom. Zelo lep in čudovit občutek je, ko izveš, da si napredoval.« Predstavila se je s skladbo My Heart Wants Me Dead.

Oscar in Lisa sta zapolnila novi dve mesti v finalu, tam sedaj za neposredne kvalifikacije iz predizborov ostajata le še dve. Zadnji, četrti predizbor bo prihodnji teden v Gävlu.

Voditeljici Gini Dirawi je družbo delal švedski igralec, glasbenik in
komedijant Henrik Schyffert. Skupaj sta začela šov s priredbo skladbe
Under Pressure, ki jo v izvirniku izvajata skupina Queen in David Bowie.

Ostajajo pa še štiri prosta mesta za tiste, ki se bodo za finale borili na petem večeru, in sicer na t.i. drugi priložnosti. Sinoči sta svojo dobila Boris René, ki je poslušalce navdušil z energično skladbo Put Your Love On Me, in kratkolasa blondinka SaRaha. Ta je gledalce dvignila na noge s skladbo Kizunguzungu, ki je jo zapela v angleščini in svahiliju, v katerem je tudi naslov, pomeni pa ‘omotičnost’. Oba sta na odru poskrbela za pravi glasbeni in plesni šov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X