EVROVIZIJA

Melodi Grand Prix brez občinstva, Švedski Melodifestival po planu

Tik pred sklepnim izbiranjem evrovizijskih skladb za leto 2020 sta na vrsti še dva izbora, danski Melodi Grand Prix ter švedski Melodifestival. Oba festivala sta v svetu evrovizije in pri gledalcih izjemno popularna, a le enega si bodo lahko ogledali gledalci. Danska bo namreč na priporočila vlade nacionalni izbor izpeljala brez občinstva v areni.

Zaradi koronavirusa bo arena brez gledalcev.Foto: royalarena.dk

Okrog 10.000 gledalcev, kolikor bi si sicer v živo ogledalo izbor, bo vse skupaj zaradi koronavirusa spremljamo tako doma, danska vlada pa zaenkrat priporoča, da se dogodki z več kot tisoč gledalci prekličejo ali preložijo. Danska televizija je tako sledila priporočilom vlade. V sklepnem dejanju se bo predstavilo deset finalistov, in sicer: Isam B, Ben & Tan, Maja & De Sarte Sjæle, Benjamin Kissi, Emil, Sys Bjerre, Jamie Talbot, Sander Sanchez, Kenny Duerlund in Jasmin Rose feat. RoxorLoops.

Švedski Melodifestival poteka po planu.Foto: SVT

Švedi bodo letos izbrali že 60. zmagovalca Melodifestivala, poleg tega pa ob tej priložnosti ustanavljajo festivalsko dvorana slavnih, s katero bodo počastili na pretekle izbora in nepozabne zmagovalce, med katerimi je tudi ABBA.

Finale najbolj priljubljenega nacionalnega izbora, švedski Melodifestival, naj bi se kljub različnim govoricam, odvilo po planu in to z občinstvom v znameniti Areni Friends, ki za takšen glasbeni festival sprejme okrog 30.000 obiskovalcev, kar so izjemne številke za nacionalni izbor. V sklepnem dejanju se bodo tako predstavili glasbeniki, ki so si vstopnico za finale priborili skozi predizbore oziroma so nekateri izmed njih dobili ‘drugo priložnost’:

 1. Victor Crone – Troubled Waters
 2. Paul Rey – Talking in My Sleep
 3. The Mamas – Move
 4. Mohombi – Winners
 5. Hanna Ferm – Brave
 6. Mendez feat. Alvaro Estrella – Vamos Amigos
 7. Dotter – Bulletproof
 8. Robin Bengtsson – Take A Chance
 9. Mariette – Shout It Out
 10. Felix Sandman – Boys With Emotions
 11. Anna Bergendahl – Kingdom Come
 12. Anis Don Demina– Vem e som oss
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X