EVROVIZIJA

Malmö: Moldavija razočarana, drugi zadovoljni

V večernih urah drugega kroga evrovizijskih vaj se je dogajalo veliko zanimivih stvari. Priča smo bili odpovedani novinarski konferenci Moldavije, Irci so priznali da si znova želijo zmagati, Ciper tokrat stavi na preprostost, Belgija ter Srbija zadovoljni.

MOLDAVIJA: Aliona Moon – O mie

Po navdušujoči prvi vaji je moldavska delegacija areno po včerajšnji drugi vaji zapustila nezadovoljna in užaljena. Razočarani so nad organizacijo, kar se tiče odrskih elementov, menijo, da niti približno niso dobili tisto, kar so pričakovali. Prav zaradi tega so preklicali tudi svojo novinarsko konferenco. Nastop je tako ostal podoben tistemu iz prve vaje, s poudarkom na petmetrski obleki pevke. Oder je še vedno odet v modre in vijolične odtenke, nastop pa popestrijo z meglo in nekaj koreografije. Aliona je s svojimi vokalnimi sposobnostmi znova navdušila vse prisotne v dvorani.

Aliona MoonFoto: Thomas Hanses (EBU)

IRSKA: Ryan Dolan – Only Love Survives

Leta 1992 bila prav Irska tista država, ki ji je v Malmöju uspelo zmagati. Irci so na svoji drugi vaji zaupali, da bi se ponovne zmage neizmerno razveselili. Njihov predstavnik, Ryan Dolan, je na današnjih vajah pokazal najboljše kar lahko. Ozadje odra so malce spremenili, pa tudi plesalca sta dobila malo več poslikav na telesih. Ekipa je bila že v zaodrju v sproščenem vzdušju, kar se je videlo tudi na odru. Po 20 minutah so dvorano zapustili nasmejani in zadovoljni.

Ryan DolanFoto: Thomas Hanses (EBU)

CIPER: Despina Olympiou – An Me Thimase

Evrovizija ni le kič in cirkus, dejstvo, ki ga dokazuje letošnja predstavnica Cipra, Despina Olympiou. Pevka je pred svojo drugo vajo priznala, da na odru želi ostati skromna, namesto kiča in cirkusa pa pokazati preprost nastop, prepleteno z veliko čustvi. Na odru ni nobenega posebnega učinka, vse kar vidimo so le različni odtenki modre. Delo kamere je odlično, veliko bližnjih posnetkov iz vseh zornih kotov. Ciprčanka bo na odru nosila dolgo črno obleko.

Despina OlympiouFoto: Dennis Stachel (EBU)

BELGIJA: Roberto Bellarosa – Love Kills

Roberto, zmagovalec šova ‘The Voice Belgique’ je na včerajšnjo drugo vajo prišel odlično razpoložen. Kot je zaupal je k temu pripomogla tudi torkova dobro opravljena prva vaja. Od prejšnje vaje se ni popolnoma nič spremenilo, Belgijec je vajo znova uspešno opravil. Na odru, tako kot pri mnogih drugih, dominira modra barva, med refrenom pa se v ozadju pojavi tudi besedilo pesmi Love Kills. Robertu so se na odru znova pridružili trije spremljevalni vokalisti in dve plesalki.

Roberto BellarosaFoto: Thomas Hanses (EBU)

SRBIJA: Moje 3 – Ljubav Je Svuda

Kot zadnje so včeraj na oder stopile punce iz skupine Moje 3. Letos Srbija, prvič v zgodovini svojega sodelovanja, poskuša z dekliško skupino in skladbo Ljubav Je Svuda. Dragoljub Ilić, vodja srbske delegacije, je pred drugo vajo zaupal, da je precej lažje delati z dekleti, kot s kakšnim super zvezdnikom. Punce so zelo navdušene, svojega evrovizijskega nastopa pa se neizmerno veselijo. Druga vaja je minila brez večjih sprememb in težav. Ozadje je barvito, sam nastop pa energičen in vokalno odličen. Na odru so se skupini Moje 3 pridružile še tri spremljevalne vokalistke.

Moje 3Foto: Dennis Stachel (EBU)
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X