EVROVIZIJA

Malmö: Mešanica ljubezni in strasti v Faridovem nastopu

Azerbajdžan, lanskoletna država gostiteljica, letos svoje upe polaga na mladega Farida in skladbo Hold Me. Pevec je na oder stopil popolnoma sproščen, v svojem nastopu pa je pokazal polno ljubezni in strasti.

Farid in njegovna ‘steklena kletka’.Foto: Dennis Stachel (EBU)

Kot četrti po vrsti je evrovizijski oder preizkusil Farid Mammadov. Azerbajdžan na izboru sodeluje šele od leta 2008, a velja za zelo uspešno državo. V finale so se uvrstili vsako leto, leta 2011 pa jim je uspel tudi veliki met. Evrovizijsko občinstvo sta prepričala Ell & Niki v skladbi Running Scared. Azerbajdžanska delegacija se vsako leto še posebej potrudi pri odrskem nastopu. Tega so se držali tudi letos, za svoj nastop bodo uporabili posebej izdelano ‘stekleno kletko’.

Nastop je sicer preprost, vendar prepričljiv. Faridu se na odru pridružita dva plesalca. Eden izmed teh je zaprt v ‘stekleno kletko’, ki služi tudi kot podij za mladega pevca. Ženska plesalka se na odru pojavi malenkost kasneje, simbolizira pa Faridovo misteriozno čustveno dramo. Po prihodu ženske plesalke se ‘steklena kletka’ napolni z roza cvetovi, kar resnično prispeva k ognjeni naravi sskladbe Hold Me. Na odru dominirata vijolična in roza barvo, s katero so hoteli še posebej poudariti sporočilo Faridovega nastopa.

Azerbajdžan vsako leto poskrbi za odličen nastop.Foto: Sander Hesterman (EBU)

‘Steklena kletka’ simbolizira logiko našega življenja. Vendar, znotraj logike je tu še en čisto drugačen svet, poln čustev, strasti in ljubezni. Ko si zaljubljen, se ti vse obrne na glavo.

Fokas Evangelinos o svoji ideji

Imeli smo veliko idej in konceptov kako nastopiti, katere rekvizite uporabljati. Končna odločitev mi je zelo všeč. Vse skupaj je lepo in zares ustreza skladbi. Moj cilj pa je pokazati odlične vokale, rad bi pa delil tudi svoja najmočnejša čustva.

Faridova izjava po prvi vaji

Odrski nastop je zasnoval Fokas Evangelinos, legendarni odrski režiser, ki je svoje ideje prispeval že k številnim evrovizijskim nastopom. Med drugimi je sodeloval z Heleno Paparizou, Ani Lorak, Dimo Bilan ter Sakisom Rouvasom.

Za azerbajdžansko delegacijo je bila izdelava rekvizitov velik izziv. ‘Steklena kletka’ je morala biti v enem, kristalno čista in pregledna ter čvrsta in trdna od znotraj, prav tako pa dovolj močna in stabilna, da sta plesalec in Farid v varnosti.

Ali bo mlademu azerbajdžancu uspelo ponoviti uspeh iz leta 2011 in prepričati evrovizijsko občinstvo, bo znano že naslednji teden.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X