EVROVIZIJA

Malmö: Dvorana znova odmevala po skladbah drugega polfinala

Včeraj so znova na svoj račun prišli izvajalci drugega polfinala. Vaje so znova zaznamovale energija, nasmejanost ter sproščenost tekmovalcev. Dobre volje tako v četrtkovem polfinalu zagotovo ne bo manjkalo.

LATVIJA: PeR – Here We Go

Latvijski duo, Edmunds in Ralph, sta na odru znova pokala od energije, tako je bila ta vaja prava budnica za vse v dvorani. Fanta v celoti izkoristita tako mali kot veliki oder, cel čas sodelujeta s publiko. Na neki točki spremenita tudi ritem svojega gibanja, kar nam na zaslonih daje občutek, kot da se vse skupaj dogaja v upočasnjenem posnetku. Oder je barvit. Tudi druga vaja Latvijcev je minila brez težav, v znamenju energije. Boljše otvoritvene skladbe si nikakor ne bi mogli želeti.

PeRFoto: Thomas Hanses (EBU)

SAN MARINO: Valentina Monetta – Crisalide (Vola)

V evrovizijski boj se letos znova podaja Valentina Monetta iz San Marina, tokrat s skladbo Crisalide (Vola). Na drugo vajo je pevka znova prišla popolnoma sproščena, kot se za izkušeno pevko tudi spodobi. Priznala je, da je letos veliko bolj zadovoljna z vsem in da je prav zaradi izkušenj iz Bakuja tako samozavestna. Na včerajšnjo vajo pa je prišel tudi sam avtor skladbe Ralph Siegel, ki si finala za San Marino zelo želi. Vaja je minila v dobrem vzdušju, brez večjih sprememb in težav. Oder je na začetku odet v modre, nato pa v rdeče odtenke. Vokalno je Valentina pokazala odlično vajo.

Valentina MonettaFoto: Sander Hesterman (EBU)

MAKEDONIJA: Esma & Lozano – Pred Da Se Razdeni

Pa je končno konec ugibanj. Makedonska delegacija je na svoji drugi vaji uradno potrdila, da bo Vlatko svoj del pesmi vendarle zapel v makedonščini. Na svoj račun je prišla tudi Esma Redžepova, saj je končno razkrila svojo strogo varovano evrovizijsko opravo. Na odru je zablestela v razkošni rdeči obleki, posuto s kristalčki Swarovski. Sam nastop se začne z bližnjimi posnetki Lozana, nato pa se nadaljuje s posnetki kamere iz vseh zornih kotov. Na odru dominirata modra in vijolična barva. Vokalno je bila vaja solidna, čeprav še vedno pride veliko kritik na račun Esminega vokala.

Esma in LozanoFoto: Thomas Hanses (EBU)

MALTA: Gianluca Bezzina – Tomorrow

Svojih 20 minut za drugo vajo je dobil tudi malteški predstavnik Gianluca Bezzina. Dvorana je med njegovo vajo odmevala po njegovi skladbi Tomorrow, saj se besedilo ves čas vrti v ozadju in človeka kar prisili, da zapoje skupaj s pevcem. Gianluca je bil včeraj veliko bolj sproščen, kot v prvo, povedal je, da ima še veliko idej, evrovizijskega nastopa pa se že neizmerno veseli. Večjih sprememb ni bilo, razen nekaj posnetkov kamere. Vokalno je bilo vse skupaj solidno.

Gianluca BezzinaFoto: Sander Hesterman (EBU)

BOLGARIJA: Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Samo Shampioni

Elitsi in Stoyanu evrovizijski oder nikakor ni tuj, kar se je videlo tudi na njihovi včerajšnji drugi vaji. Popolnoma sproščena, polna energije in elana sta oder zasedla Elitsa Todorova in Stoyan Yonkuolov, ki se ju spomnimo iz leta 2007. Kamere cel čas sledijo pevki in njeni energičnosti na odru. Oba, tako Elitsa kot Stoyan, igrata na bobne, s seboj pa sta znova pripeljala tudi Vencija, ki je poskrbel za nekaj koreografije. Vse skupaj zgleda zelo profesionalno, prepleteno z veliko energije in odličnega vokala.

Elitsa Todorova in Stoyan YankoulovFoto: Thomas Hanses (EBU)

ISLANDIJA: Eythor Ingi – Ég á Líf

V islandskih barvah letos na oder stopa pop rock pevec Eythor Ingi, s skladbo Ég á Líf. Pevec z obilo karizma in odličnega vokala je tudi svojo drugo evrovizijsko vajo opravil brez težav. Naredil pa je tudi korak naprej, končno se je odločil katero opravo bo nosil v četrtkovem polfinalu. Odločitev je padla na črne hlače in črno jakno. Njegov nastop zaznamujejo modre luči in veliko slik Islandije (morje, razne hiše, itd.). Vokalno je bila druga vaja znova brezhibna. Pevec je po vaji zaupal, da bo svoj evrovizijski nastop posvetil ženi in trem otrokom.

Eythor IngiFoto: Sander Hesterman (EBU)

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X