EVROVIZIJA

Malmö: Četrtkov polfinale se bo zaključil v velikem slogu

Druge evrovizijske vaje so se zaključile. Pred tekmovalci so le še generalke in pravi evrovizijski nastopi. Po včerajšnjih vajah so dvorano vsi zapustili zadovoljni, Romunija pa bo poskrbela da se polfinalni izbori zaključijo v velikem slogu.

GRČIJA: Koza Mostra & Agathon Iakovidis – Alcohol Is Free

Grčija letos, po dolgih letih, odstopa od svoje delujoče evrovizijske formule. V boj namreč pošiljajo prave grške ritme, na odru pa še vedno ponujajo zastonj alkohol. Grška delegacija je na svoji včerajšnji drugi vaji razkrila evrovizijske oprave svojih predstavnikov. Na odru bodo nosili črne obleke z belimi črtami, doma pa niso pozabili niti svoj značilni znak, škotsko krilo. Vaja je bila zelo živahna in energična, vokalno pa so vsi skupaj zelo prepričljivi.

Koza Mostra & Agathon IakovidisFoto: Thomas Hanses (EBU)

ARMENIJA: Dorians – Lonely Planet

Če je bila armenska delegacija s svojo prvo vajo zadovoljna le 60%, so dvorano po včerajšnji vaji zapustili 99% zadovoljni ter nasmejani. Gor, pevec skupine Dorians, je pred svojo drugo vajo razložil, da je kar nekajkrat prišlo do nesporazuma glede letošnjih armenskih predstavnikov. Armenska televizija interno ni določila le njega, temveč celotno skupino Dorians za letošnjega predstavnika. Vaja je minila brez večjih sprememb, so pa zato Gor in skupina Dorians pokazali vokalno brezhibno drugo vajo.

DoriansFoto: Thomas Hanses (EBU)

MADŽARSKA: ByeAlex – Kedvesem (Zoohacker Remix)

Madžarski predstavnik, ByeAlex je na drugo vajo v zaodrju znova čakal popolnoma tih in zadržan. Na drugi vaji je prišlo tudi do nekaj sprememb. V ozadju sedaj lahko vidimo angleško različico besedila skladbe, ostalo pa je nekaj risanih junakov, ki jih je posebej za madžarski nastop narisala pevčeva sestra. Alex se je na odru pojavil v usnjeni jakni in črnih kavbojkah, pleteni kapi, ni pa pozabil niti na svoja očala. Po vaji je razložil, da še vedno ni popolnoma odločen kaj si bo oblekel v četrtek. Pri nastopu dominira zelena barva, posnetki kamere se premikajo v vzdušju pesmi, večinoma vidimo bližnje posnetke pevca, kitarista ter spremljevalne vokalistke.

ByeAlexFoto: Sander Hesterman (EBU)

ALBANIJA: Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – Identitet

Še ena država, ki letos stavi na rock ritme v skladbi Identitet. Albanski duo, Adrian Lulgjuraj in Bledar Sejko sta svojo drugo vajo znova opravila v sproščenem vzdušju, brez večjih težav. Cela ekipa je zadovoljna in mnenja, da jim finale letos znova ne uide. Nastop zaznamuje veliko megle, rdeča in oranžna barva pa skupaj z ognjem dajeta piko na i rock vzdušju. Seveda pa vaja ni minila niti brez pirotehnike. Vokalno sta oba solidna.

Adrian Lulgjuraj & Bledar SejkoFoto: Sander Hesterman (EBU)

ŠVICA: Takasa – You and I

Po lanskoletnem uspehu ruskih babic, so letos Švicarji tisti, ki so pripeljali najstarejšega izvajalca na oder Evrovizije. Njihova včerajšna druga vaja je minila v dobrem vzdušju, popolnoma brez sprememb. Na odru skupina Takasa stoji v eni vrsti, oblečeni v bele srajce. Štirje člani skupine igrajo na inštrumente, kot so električna kitara, pozavna, kontrabas in boben. Tudi delo kamere je ostalo skoraj identično tistemu iz njihovega nacionalnega izbora, veliko je bližnjih posnetkov članov skupine. Skupina želi s svojo skladbo in nastopom sporočiti, da smo skupaj vsi eno.

TakasaFoto: Sander Hesterman (EBU)

ROMUNIJA: Cezar – It’s My Life

Zadnja država, ki je včeraj stopila na oder je bila Romunija, ki jih letos predstavlja Cezar, s skladbo It’s My Life. Velikih sprememb od svoje prve vaje niso uvedli, vse skupaj je ostalo energično in dramatično. Oder je odet v rdeče in modre odtenke, kar poudarja strast, ki ga Cezar poskuša ponazoriti na odru, skupaj s tremi plesalci. Romunija letos nikakor ni varčevala z denarjem, kot se za zadnjo skladbo drugega predizbora spodobi, dobimo od Romunov veliko ognja, konfetijev in pirotehnike. Drugi predizbor se bo zagotovo zaključil v velikem slogu.

CezarFoto: Thomas Hanses (EBU)
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button