EVROVIZIJA

Makedonski up je Jana Burčeska

Tudi makedonska radiotelevizija MRT je razkrila svoje evrovizijske načrte za prihodnje leto: v Kijev potuje Jana Burčeska. Pevko so izbrali preko internega izbora …

Jana BurčeskaFoto: mrt.com.mk

Jana je pred oči javnosti stopila s sodelovanjem v prvi sezoni Makedonskega idola (2010–2011), kjer je končala na 5. mestu. Ena izmed žirantk je bila ravno letošnja evrovizijka Kaliopi. Leta 2011 je bila ambasadorka Unicefove kampanje proti nasilju v šolah.

Na MRT so dejali, da se nam obeta moderna in atraktivna pesem, ki
pa bo imela tudi nacionalni pečat.

Pesem bo prav tako kot izvajalka
izbrana interno in predstavljena v prihajajočih mesecih.

Trikrat je nastopila na Skopje Festu (ali Skopskem festivalu), ki je v preteklosti večkrat služil kot izbor makedonskega predstavnika na Pesmi Evrovizije, vendar ne v letih, ko se ga je udeležila ona: 2012 z Bi bila tvoja, 2013 s pesmijo Ljubovna v duetu z Mikijem Sekulovskim ter 2015 z Jas i ti. Preizkusila se je že v različnih glasbenih projektih, med katerimi je treba izpostaviti sodelovanje z znano makedonsko rock zasedbo Mizar, s katero je posnela skladbo Nebo.

Kaliopi na evrovizijskem odru v Stockholmu.Foto: Alesh Maatko

Makedonija bo prihodnje leto poskušala prekiniti večletni niz neuspehov: v finale so se namreč nazadnje uvrstili leta 2012 s Kaliopi (Crno i belo), ki se je na evrovizijski oder neuspešno vrnila letos (Dona), še vedno pa čakajo na svoj prvi rezultat med prvo deseterico.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X