EVROVIZIJA

Makedonija: V Malmö potujeta Vlatko Lozanoski in Esma Redžepova

Nacionalna televizija MRT je sporočila, da bosta Makedonijo na evrovizijskem izboru prihodnje leto zastopala uveljavljena glasbenika Esma Redžepova in Vlatko Lozanoski. Tako kot letos, ko je njihove barve v Bakuju branila pevka Kaliopi, so Makedonci tudi tokrat svojega predstavnika izbrali interno.

Lahko Vlatko in Esma posežeta še višje kot Kaliopi?Foto: MRT
Esma RedžepovaFoto: Muzika.hr / Martin

Esma Redžepova je tudi slovenskemu občinstvu dobro poznana pevka romske glasbe, ki se lahko pohvali z več kot pol desetletja dolgo kariero. V tem času je nanizala več kot devet tisoč koncertov v tridesetih državah, poznana pa je tudi po svojem humanitarnem delu.

Vlatko Lozanoski je mlad glasbenik, ki se je makedonskim gledalcem prvič predstavil v oddaji Mak zvezdi leta 2007. Že naslednje leto je predstavil uspešnico Vrati me, s katero je osvojil prvo nagrado na tamkajšnjem radijskem festivalu, po številnih nastopih doma in v tujini pa je letos poleti izdal svoj drugi album z naslovom Preku sedum morinja.

Na Švedskem bosta glasbenika združila moči, s katero pesmijo se bosta predstavila, pa za zdaj še ni znano. Kaliopi, ki – mimogrede – tako kot Lozanoski prihaja iz makedonskega mesteca Kičevo, je letos Makedoniji po dolgem času zagotovila evrovizijski finale in osvojila trinajsto mesto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X