ZABAVNO & DRUŽABNO

Maja Keuc združila moči z Zalo in Gašperjem; poglejte, kaj so ustvarili

Skladba Sanjam sama je vse od evrovizijske Vanilije, ki se je zgodila 2011, Majina prva avtorska pesem v maternem jeziku. Lanska korona je Majo Keuc, ki ustvarja pod umetniškim imenom Amaya, pripeljala nazaj v Slovenijo, kjer je ostala mnogo dlje kot je predvidevala.

Vse bolj je v sebi čutila željo, da svoj izraz začne iskati tudi v domačem jeziku. V tujini napisana skladba Sleep Alone je tako dobila še slovensko različico, ki sta jo napisala glasbeni dvojec zalagasper, prav tako kot Maja, predstavnika Slovenije na Evroviziji.

“Ona dva sta bila moja prva izbira, ko sem razmišljala kdo pri nas bi znal najbolje zajeti čustvo in temo skladbe, ki je zame tako zelo osebna. Zame sta onadva več kot potrebna osvežitev na domači sceni in ko mi je Zala poslala prvo različico besedila sem začutila, da je to to. Nekako sem svoj jezik po vseh teh letih tujine začela dojemati čisto drugače. Še bolj golo in iskreno se počutim. Prav klišejsko se sliši, a vse kar je domače znam sedaj veliko bolj ceniti in imam slovenščino še bolj rada, čeprav obožujem učenje tujih jezikov. Stikov s tujino absolutno nisem prerezala in se prepuščam življenju, trenutno pa čutim, da si želim ustvariti še več materiala v slovenščini. Slednje je trenutno zanimiv proces, saj sem navajena čisto druge vrste fraziranja in izražanja in mi tovrstno ustvarjanje predstavlja vznemirljiv izziv. Inspirira me dejstvo, da se je v desetih letih od mojega začetka kariere, tudi na domačih tleh predvsem med mladimi precej dvignil nivo glasbene produkcije in da za svoj željeni zvok ni več potrebno čez lužo.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X