MALMÖ 2024

Luksemburg zagnal evrovizijske kolute

Povabilo odprto do 1. oktobra

Luksemburg je ena izmed tistih držav, ki je že zagnala evrovizijske kolute za Švedsko 2024. Televizijska postaja RTL je namreč objavila javni razpis, na katerega se lahko odzovejo vsi nadarjeni izvajalci, ki imajo dobro pesem in ki bi lahko zastopali Luksemburg na Pesmi Evrovizije 2024.

In kakšni so pogoji?

Če strnemo … Kandidati morajo imeti luksemburško državljanstvo ali prebivati v Luksemburgu vsaj tri leta zapored, ne nazadnje pa morajo izkazovati močno kulturno udejstvovanje in povezanost z luksemburško glasbeno sceno. Kandidati morajo do 27. januarja 2024 dopolniti 16 let, poleg tega pa morajo biti na voljo in prilagodljivi med novembrom 2023 in majem 2024. Glasbeniki lahko prijavijo največ tri pesmi, pri čemer ni nujno, da sta izvajalec ali skupina in avtor pesmi enaka za vsako prijavljeno pesem.

Pevci ali skupine, ki nimajo pesmi, vendar se želijo povezati z ekipo avtorjev pesmi, morajo do nedelje, 16. julija prek spletnega mesta za prijavo naložiti videoposnetek s kratko predstavitvijo in izvedbo izbrane pesmi. V nasprotnem primeru je rok za prijavo nedelja, 1. oktober 2023.

Za tem, ko bo strokovna komisija izbrala glasbenike bo sledil nacionalni izbor. Novega evrovizijskega predstavnika, bodo namreč izbrali preko nacionalnega izbora, ki se bo zgodil v soboto, 27. januarja, v dvorani Rockhal v Esch-sur-Alzette v Luksemburgu.

Spomnimo. Na Pesmi Evrovizije 2023 je bilo razkrito, da se Luksemburg 30 let po zadnji udeležbi na Evroviziji in 40 let po zadnji zmagi vrača na evrovizijski parket leta 2024.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button