EVROVIZIJA

Lina pred odhodom: Komaj čakam, da stopim na oder

Letošnje tekmovanje za najboljšo otroško pesem Evrovizije se nezadržno približuje. Slovenska evrovizijska delegacija se bo v bolgarsko Sofijo, ki je gostiteljica 13. izbora, odpravila ta konec tedna. Naša predstavnica Lina Kuduzović bo evrovizijski oder prvič preizkusila na vaji že 17. novembra …

Foto: Alesh Maatko

Izbor Pesem Evrovizije za otroke bo letos gostil nastopajoče iz sedemnajstih držav, kar je največ po letu 2007. Po uspešnem debiju na Pesmi Evrovizije 2015 se bo tudi otroški različici letos pridružila Avstralija, prvič pa bo nastopila tudi predstavnica Irske.

Otroški glasbeni dogodek leta si boste v neposrednem prenosu iz Arene Armeec lahko ogledali v soboto, 21. novembra, ob 19.30 na 1. programu Televizije Slovenija.

Nastopili bodo predstavniki naslednjih držav (zapisani po abecednem vrstnem redu): Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Bolgarija, Črna Gora, Gruzija, Irska, Italija, Makedonija, Malta, Nizozemska, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija in Ukrajina. Gostiteljica izbora bo pevka Poli Plamenova Genova, ki je Bolgarijo zastopala na Pesmi Evrovizije leta 2011. Komentator neposrednega prenosa na Televiziji Slovenija bo Andrej Hofer, ki je zadnja leta komentator velikih evrovizijskih izborov.

Lina se bo prvič preizkusila na vaji že v torek, 17. novembra.Foto: Alesh Maatko

Prvi zmagovalec izbora otroške Evrovizije je bil 11-letni Dino Jelušič iz Hrvaške, ki je slavil s skladbo Ti si moja prva ljubav. Prvi izbor je bil v danskem Köbenhavnu, gostitelji tekmovanja pa so do sedaj bili Lillehammer (Norveška), Hasselt (Belgija), Bukarešta (Romunija), Rotterdam (Nizozemska), Lemesos (Ciper), Minsk (Belorusija), Erevan (Armenija), Amsterdam (Nizozemska) in Kijev (Ukrajina) in Marsa (Malta).

Naša talentirana predstavnica Lina Kuduzović se že pripravlja na odhod v bolgarsko Sofijo, ob tem vsem vam, dragi bralci Evrovizija.com, pa sporoča: “Pesem Evrovizije za otroke je največji otroški glasbeni dogodek in mi je res v veliko čast, da bom imela priložnost nastopiti na tako velikem odru. Upam, da nastop v Areni Armeec, v kateri so izjemen uspeh dosegli naši odbojkarji, tudi meni prinese nekaj sreče.(smeh) Sicer se z uvrstitvijo ne obremenjujem, želim si, da bi Slovenijo čim bolje predstavila Evropi in Avstraliji. Na odru bom stala in pela sama – poudarek pa bo na izvedbi pesmi. Veselim se tudi, da bom spoznala sovrstnike iz kar šestnajstih držav.

Za Lino bo navijala tudi njena družina.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X