EVROVIZIJA

Lidia Isac za Moldavijo

Teden, ki se izteka, je bil v Moldaviji povsem evrovizijski. Zvrstila sta se dva predizbora ter finale veliki, ki ga je prenašala televizija TRM. Ta je nacionalni izbor za evrovizijskega predstavnika organizirala že dvanajstič. In kdo je slavil na koncu?

Med šestnajstimi finalisti je največ točk prejela pevka Lidia Isac, ki bo Moldavijo zastopala v Stockholmu s skladbo Falling Stars.

Finalni izbor O melodie pentru Europa se je začel z baletno točko plesne skupine Space. Voditelja večera Sergiu Bezniţchi in Olivia Fortuna sta krmarila med šestnajstimi skladbami, v zaodrju pa se je z njihovimi izvajalci pogovarjal Liviu Gulica. Gledalci so si lahko ogledali tudi filmček o Stockholmu.

Skladba Falling Stars bo na Švedskem prvič zazvenela v prvem predizboru.Foto: TRM

Glasovati je bilo mogoče že pred začetkom prve skladbe, pred vsako od njih pa je bila kratka video razglednica. Po vseh tekmovalnih skladbah je zapel tudi Pasha Parfeni, predstavnik Moldavije na Pesmi Evrovizije 2012 in avtor moldavske skladbe leto kasneje. Žirijo in gledalce je najbolj prepričala Lidia Isac. Žiranti so ji namenili osem, gledalci pa kar 12 točk. Drugo mesto je osvojila Cristina Pintilie s skladbo Picture Of Love, tretje pa je dosegla skladba Save Love, ki jo je izvedla Valeria Paşa. Finalisti:

 1. Valentin Uzun – Mine
 2. Maxim Zavidia – La La Love
 3. Doiniţa Gherman – Irresistible
 4. Lidia Isac – Falling Stars
 5. Big Flash Sound – Când vrei
 6. Che-MD – Vodă e cu noi
 7. Andrei Ioniţa & Onoffrei – Lie
 8. Cristina Pintilie – Picture Of Love
 9. Nadia Moşneagu – Memories
 10. Rodica şi Ivan Aculov – Stop Lying
 11. Emilia Russu – I Am Not The Same
 12. Viola – In The Name Of Love
 13. DoReDoS – FunnyFolk
 14. Max Fall feat. Dan Vozniuc & Malloy – Game lOVER
 15. Valeria Paşa – Save Love
 16. Felicia Dunaf – You And Me
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X