MMS

Letos le sonce in morje, brez poletnih melodij?! Odločitve še ni!

29. maja 2020 se je zaključil (podaljšan) rok za oddajo skladb za tradicionalni festival MMS, ki bi se letos moral zgoditi 11. julija, a so ga zaradi vsesplošne epidemije prestavili na kasnejši, poletno-jesenski čas. Do danes Avditorij Portorož še ni sporočil uradne informacije, saj je še vedno preveč zaskrbljujočih vprašanj, kot pa odgovorov ...

Kocka glede MMS 2020 še ni padla.Foto: Avditorij Portorož

"Točen termin izvedbe festivala 2020 bo znan naknadno," so že pred časom sporočili iz Avditorija Portorož, kjer so ob tem še dodali, da si kot organizatorji pridružujejo pravico, da jubilejni festival MMS 2020 zaradi zdravstvenih, epidemioloških ali gospodarskih razmer ne izvedejo v tekočem letu. Kot kaže bi se to znalo tudi uresničiti, saj so trenutne možne prireditve, na katerih je prisotnih skupaj največ 500 ljudi, kar v praksi pomeni, da bi lahko avditorij - ki ima sicer 1777 sedežev in s stojišči sprejme do 2300 obiskovalcev - sprejel precej manj ljudi, tam okrog 350 gledalcev, saj približno preostalih 150 ljudi predstavljajo glasbeniki, organizatorji in TV-ekipa.

Organizatorji MMS si prizadevajo, da bi festival letos bil, a ne za vsako ceno.Foto: Alesh Maatko
Lani je na MMS slavila Tinkara Kovač.Foto: Alesh Maatko

Kot smo neuradno izvedeli, si vsi skupaj še kako prizadevajo, da bi letošnji jubilejni festival MMS vendarle izpeljali, tako da te dni še vedno preučujejo vse možne scenarije. A če na koncu potegnemo črto, lahko kaj hitro izračunamo, da takšne številke, kot smo jih zapisali zgoraj, ne pijejo ne vode in ne kave, glasbeniki pa bi nastopili pred bolj kot ne praznim Avditorijem Portorož. To pa bi bilo malce preveč žalostno za 40. obletnico festivala, kajne? Kakor koli, upanje umre zadnje.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.9.2020

Slovensko noto 2020 je osvojila Larisa Leva iz Slovenske Bistrice

8.9.2020

Pred vrati je festival FeNS 2020

4.9.2020

Poletna noč 2020: Tokrat odmevala džezovsko obarvana glasba

2.9.2020

Koncert posvečen MMS-u odmeva, organizatorji pojasnili ozadje zgodbe

30.8.2020

Koncert, za katerega ni vedel skoraj nihče, je bil posvečen festivalu MMS

Facebook

Twitter