EVROVIZIJA

Le teden dni pred evrovizijskim izborom še znameniti Life Ball

V avstrijski prestolnici se bo 16. maja 2015 odvila že 23. dobrodelna prireditev Life Ball, kjer zbirajo sredstva za boj proti aidsu. Letos bosta med gosti izstopala predvsem OZN-ova glasnica miru in igralka Charlize Theron in modni oblikovalec Jean Paul Gaultier.

Kupola bo krasila evrovizijsko vas

Po Life Ballu bo kupola od 17. do 23. maja kot kulisa številnih glasbenih nastopov krasila še Evrovizijsko vas.

Ena največjih dobrodelnih prireditev na svetu za boj proti aidsu bo letos povsem v znamenju zlata, saj so navdih za koncept prireditve črpali iz secesije. V tem stilu bo tudi oder s premerom 29 metrov na otvoritveni slovesnosti pred dunajsko mestno hišo. Največji izziv za organizatorje bo povečana replika zlate kupole z dunajske secesijske stavbe s premerom 14 metrov in z višino osem metrov. 

Life ball 2014Foto: Harald Klemm

Osrednja tema dogodka z modno revijo na trgu Rathausplatz se naslanja na motive spomladanskega praznika iz antičnega Rima Ver sacrum (Daritev pomladi) in istoimenske dunajske revije, ki je izhajala v času secesije. Dunajski secesionisti, ki so se zavzemali za premagovanje zastarelih umetniških in družbenih predstav, so vzeli starorimski motiv ver sacrum za svojega. “Kot metafora za Life Ball, ki se prav tako zavzema za napredno, tolerantno in raznoliko družbo, mislimo, da ima ver sacrum prav tako svoje mesto,” je povedal organizator dogodka Gery Keszler.

Kot vsako leto na ekstravagantni prireditvi tudi tokrat ne bo manjkalo
znanih obrazov. Poleg nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona
in britanskega pevca Eltona Johna, ki se dogodka udeležujeta redno, bodo
med slavnimi gosti tudi OZN-ova glasnica miru in južnoafriška igralka
Charlize Theron, ikona modne industrije Jean Paul Gaultier ter njegova
muza Conchita Wurst.

Dveurna otvoritvena slovesnost na trgu Rathausplatz, ki je za obiskovalce brezplačna, vsako leto privabi več kot 40.000 gledalcev in 500 mednarodnih predstavnikov medijev.

Obiskovalci, ki jim je že prvi dan uspelo kupiti zelo zaželene vstopnice, se bodo po otvoritvenem spektaklu zabavali še v notranjosti mestne hiše. Cena vstopnice za obiskovalce v kostumu znaša 90 evrov, za ostale pa 160 evrov. Vip vstopnice za 750 evrov na osebo pa vključujejo običajno vstopnico, sedež na vip tribuni med odprtjem prireditve in vstop v vip ložo Slavnostne dvorane v mestni hiši.

Gery Keszler in Conchita WurstFoto: Robert Tober
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X