FESTIVALI

Komu bo letos posvečena Poletna noč?

Gre za tradicionalni gala koncert

Otvoritev 70. Ljubljana Festivala bo tudi letos naznanila ena in edina Poletna noč, ki bo 21. junija posvečena slovenskim pesnicam in pesnikom ob 60-letnici Slovenske popevke.

Lanski tradicionalni gala koncert, posvečen vstopu v poletje, je bil v znamenju izjemnega slovenskega glasbenika, skladatelja in pevca Tadeja Hrušovarja. Svojo glasbeno pot je začel v priljubljenem celjskem ansamblu The Fellows, leta 1966 se je pridružil skupini Bele vrane. Po njihovem razpadu je leta 1975 ustanovil skupino Pepel in kri, ki je že prvo leto zastopala Jugoslavijo na Evroviziji z eno največjih uspešnic slovenske glasbe, pesmijo Dan ljubezni, ki ni manjkala niti ta večer.

Poletna noč 2021
Poletna noč 2021: Edinstven večer ob popevkah Tadeja Hrušovarja. Foto: Andraž Kobe

Spomnimo. RTV Slovenija je poletno prireditev Poletna noč prvič organizirala na pobudo Jureta Robežnika, in sicer v posvetilo ob smrti Majde Sepe, nadaljevala pa z obeleževanjem obletnic velikih imen slovenske popevke – skladateljev, tekstopiscev, pevcev. Gala koncert Poletna noč, ki vsako leto nastane v koprodukciji RTV Slovenija in Festivala Ljubljana, je postal že tradicionalna prireditev, ki obuja edinstven spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe. Letos se bo zgodil 21. junija.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Back to top button
X