EMA

Koga bi radi videli na Mini EMI; 2.?

Medtem ko še ne vemo, kakšna bo usoda EME prihodnje leto (bomo evrovizijskega predstavnika dobili na Dnevih slovenske zabavne glasbe ali ne), pa vemo, da nas jeseni čaka njena mlajša sestra Mini EMA, ki bo zapolnila festivalsko praznino, nastalo zaradi prestavitve Slovenske popevke na februar.

Za vas smo sestavili seznam mini pevcev in pevk (kot določajo pravila,
so stari med 10 in 15 let), ki bi jih radi videli na Mini EMI. V drugem
delu vam tako predstavljamo Lariso Sreš, Amadeo Begović, Aido Perko Praner ter Jakata in Maksa Dolinška.

Amadea BegovićFoto: RTV Slovenija

5. Larisa Sreš
Larisa Sreš iz Prekmurja se je junija na letošnjem otroškem Festivalu novih skladb predstavila s svojim glasbenim prvencem, nalezljivo pop pesmijo Pelji me v kino, in bila izbrana za predstavnico Slovenije in festivala FeNS na mednarodnem glasbenem festivalu, ki bo prihodnje leto v Makedoniji, natančneje v mestu Štip. Larisina pevska nadarjenost ni nobeno presenečenje, če vemo, da prihaja iz glasbene družine Sreš, ki nastopa pod imenom Avantura in je spremljevalna skupina Tanje Žagar. Slednja je napisala besedilo za Pelji me v kino, za glasbo pa je poskrbel Boštjan Groznik, avtor številnih uspešnic ene najbolj popularnih in najuspešnejših najstniških skupin pri nas Foxy Teens (Naj pada zdaj dež, Moja simpatija, Prva ljubezen).

6. Amadea Begović
Še ena »mala velikanka«, ki smo jo spoznali v enem izmed majskih Slovenskih pozdravov, je Amadea Begović iz Celja, ki svoje pevske sposobnosti že vrsto let nadgrajuje pri Ireni Vrčkovnik. S svojim lepim glasom nas je popeljala v 70. leta, ko je nastala popevka Mlade oči Ditke Haberl, da pa jo zanimajo različne zvrsti glasbe, je bilo razvidno, ko je zapela delčke skladb Avsenikov, Sama Smitha, Jessie J in Conchite Wurst. Amadea je bila opažena že leta 2011, ko je na 2. festivalu otroške popevke Brinjevka v Sežani prejela prvo nagrado žirije (V meni glasba valuje), na Glasu mladih pa je bila druga. Na otroškem FeNS-u pa je debitirala že leto poprej (Vse moje sanje). Pregled njenih posnetkov na Youtubu hitro razkrije, da je ljubiteljica Pesmi Evrovizije, saj med njimi najdemo tako priredbo Verjamem kot Vanilije.

7. Aida Perko Praner
Med decembrom in februarjem smo lahko na Planet TV spremljali Razred talentov, pevski talent šov, v katerem so sodelovali le otroci, stari od 8 do 14 let. Žiranti Aleksander Mežek, Alenka Godec, Katarina Habe in Tomi Meglič v oddaji niso imeli le sodniške vloge, temveč tudi mentorsko, saj so svojim varovancem pomagali pri pripravah na nastope, tako da so se mladi tekmovalci marsičesa naučili. V finalu je šla zmaga v roke Aide Perko Praner (njen mentor je bil Mežek), ki si je za svojo zadnjo pesem izbrala Don’t cry for me Argentina. Za nagrado je prejela dvotedensko pevsko izpopolnjevanje v Londonu. V eni izmed oddaj se je »spoprijela« s skladbo Verjamem naše najmlajše evrovizijke Eve Boto in razkrila, da si nekega dne želi stati na evrovizijskem odru. Lani je sodelovala na Festivalu otroške popevke Brinjevka.

8. Jaka in Maks Dolinšek
Roger Cicero je leta 2007 v Helsinkih prepeval »Frauen regier’n die Welt« (ženske vladajo svetu) in tudi na našem seznamu prednjačijo dekleta. Za konec pa smo prihranili brata dvojčka Jako in Maksa. Poznamo ju iz lanske sezone Slovenija ima talent, kjer sta na sodnike napravila dober vtis z evrovizijsko Shine sester Tolmačov, v polfinalu pa še enkrat dokazala, da sta rojena performerja.

Jaka in Maks DolinšekFoto: YouTube / Zajem zaslonske slike
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X