EMA

Klemen Orter kot Grimm McClee še bolj prodoren in strupen

Klemen Orter, ki smo ga lahko spoznali tudi v Misiji Evroviziji, to poletje preseneča z novimi projekti. Na začetku julija se je mladi pevec iz Velenja predstavil s svojo novo, umetniško podobo in pod imenom Grimm McClee objavil svojo avtorsko skladbo.

Grimm McClee: Brez kvalitete je bolje ostati doma.Foto: Matic Gabriel

Od Klemna do Grimma McCleeja

Sprememba na njegovi glasbeni poti je bila, kot je povedal, premišljena in načrtovana. »Tako je, Klemen se je predstavil v oddaji Misija Evrovizija. Splet življenja in okoliščin mu enostavno ni bil naklonjen. Polno je bilo vzponov in padcev, razočaranj in seveda preveč ljudi, ki so obljubljali tisto, česar si je želel. Nato je niti vzel v svoje roke in ustvaril mene,« je povedal Grimm in dodal, da ima njegova podoba tudi svoje poslanstvo. »Nisem samo en nastopač, ampak sem tudi lik, ki hoče povedati in dokazati, da zmoreš, tudi če nekako ne gre,« je razložil. 

Po Misiji Evroviziji se je Grimm tako odločil za samostojno kariero in lastno ustvarjanje ter nedavno predstavil avtorsko skladbo Feeling Toxic. Čeprav je dolgo razmišljal, v katerem jeziku naj jo zapoje, se je na koncu odločil za angleščino: »Predvsem zaradi počutja na odru in načina petja. Vemo sicer, da slovenščina v primerjavi s tujim jezikom zveni veliko bolj osebno, a mi je tudi angleščina zelo blizu. Pa tudi zaradi nekaterih prihajajočih projektov se vsi v ekipi malce bolj nagibamo k angleščini.« Mladi ustvarjalec je razložil, da so se zelo posvetili tako glasbi kot besedilu, saj so želeli, da pesem odda neko zgodbo. »Zgodbo o tem, da se včasih počutiš, kot da si strupen in te vsak preskoči,« je sporočilo strnil Grimm.

Grimm McCleeFoto: Matic Gabriel

Z božansko ekipo do videospota

Za svojo pesem je mladi glasbenik avgusta v Celju posnel tudi videospot. Vlogo producenta je prevzel Dejan Kojić, snemanje pa je potekalo pod vodstvom Matica Gabriela. »Ekipa je bila božanska,« je povedal Grimm, ki je bil nad potekom snemanja navdušen. A brez nezgode ni šlo. »Edino boleče dejstvo je to, da mi je Klemen ob rojstvu dal svoj dar padanja z odra (smeh). Sceno smo tako krstili z bolečim padcem, ki je bil ovit v veliko količino megle, potrebne za luči. Takrat sem bil res jezen na Klemna,« se je pripetljaja s snemanja spota spomnil Grimm, ki pa tudi po predstavitvi video izdelka ne bo počival.

»Do konca leta imamo v načrtu zelo zahtevne kvalitetne glasbene projekte, slikanja in gostovanja, saj smo se z vso ekipo res pripravili na trdo delo. Glasbeni producent Tadej Mihelič, pri katerem ustvarjamo, si že mane roke, saj se proti koncu meseca ponovno odpravljamo v studio, Moji 500-metrovci, glasbena skupina, je že v pripravljenosti,« se novih projektov veseli pevec.

Brez kvalitete je bolje ostati doma

Kaj pa festivali? Čeprav o njih razmišlja, ti niso Grimmova prioriteta: »Klemen vedno reče, da če bi se mu odprla pot na oder največjega evropskega festivala leto ali dve nazaj, bi jo takoj sprejel, ampak tako razmišljanje mi je odsvetoval, saj je to velik pritisk in izziv. Ne samo nastopaški , ampak tudi glasbeni.« Pevčeva prioriteta je, poudarja, avtorska glasba in življenje v svetu teatralnosti muziciranja, odkrivanje neki novih pot, ki jih ljudje še niso videli. »Biti del velikih festivalov je vsekakor čast. A s kvaliteto, če ne je bolje ostati doma,« je zaključil.

Od Klemna do Grimma McCleejaFoto: Matic Gabriel
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X