EVROVIZIJA

Kdo vse bo nastopil na Pesmi Evrovizije 2016 v Stockholmu??

Čeprav nas do prihodnjega Evrosonga, ki bo 10., 12. in 14. maja 2016 v Stockholmu, loči še več kot 290 dni, je svoje sodelovanje na njem že zdaj potrdilo kar nekaj držav. Poglejmo si, kdo vse še ni rekel zadnje besede.

61. Izbor za Evrovizijo 2016 bo potekal v Areni Globe.Foto: Eurovision.tv

Naslednje leto bomo, seveda pričakovano, saj bo gostiteljica izbora, videli Švedsko, poleg nje pa bodo zagotovo sodelovale tudi vse ostale skandinavske države – Finska, Norveška, Islandija in Danska. Tekmovale bodo tudi vse tri baltske države – Litva, Latvija in Estonija –, ki so se letos družno uvrstile v veliki finale, tam pa dosegle odličen rezultat (18., 6. in 7. mesto). Prijavile so se že tudi Belgija, Irska, Nizozemska in Švica. Od velikih petih pa bomo gotovo zopet videli Nemčijo in Francijo.

Medtem je Monako sporočil, da se 61. izbora ne bo udeležil. Nazadnje smo njegovo predstavnico Séverine Ferrer občudovali leta 2006, zatem pa se Monako (še) ni vrnil. Zmagal pa je le enkrat, in sicer daljnega leta 1971, ko je Séverine prepevala skladbo Un Banc, Un Arbre, Une Rue.

Måns Zelmerlöw je Švedski pripel novo (šesto) zmago.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X