EMA

Kataya in Duncan Kamakana v slovensko-havajski kombinaciji

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. Med nastopajočimi v drugem predizboru bosta tudi Duncan Kamakana in naša Kataya …

KatayaFoto: Ula Wolk

Katji Ajster – Katayi je v najstniških letih na njeno samozavest in pogum za petje vplivala Jadranka Juras. Učila se je tudi pri priznani operni pevki Leli Radovan, kasneje pa svojo glasbeno pot začela v eni izmed prepoznavnejših skupin pri nas.

V več kot desetletni karieri je nastopala na tujih odrih v Londonu, Avstriji, Nemčiji, na Češkem in svoje glasbeno znanje obogatila tudi z učenjem pri samih mojstrih glasbene industrije, v Los Angelesu, pri dobitnikoma Grammyjev Kuk Harrellu ter Omas Keithu.

Na glasbenem področju je sodelovala z mnogimi slovenskimi
izvajalci, kot so Samuel Lucas, Challe Salle, skupina
Tangels, skupina In & out, Manca Špik, Lea Sirk, Samo Udovč, Marjan
Hvala, …

Poleg glasbenih izkušenj ima izkušnje tudi v filmskem studiu, saj svoj glas posoja animiranim likom.

Leta 2015 je sodelovala v slovenski različici oddaje Your face sounds familiar: Znan obraz ima svoj glas, kjer je kot imitatorka s svojim raznovrstnim vokalom presenetila in navdušila Slovenijo.

Duncan KamakanaFoto: Russel Tanoe

Duncan Kamakana je odraščal v družini, v kateri ga je spremljala glasba, havajska tradicija, intelektualna stimulacija, ljubezen in kreativna atmosfera. Njegov oče Jon Osorio je nagrajeni glasbenik in profesor havajskega jezika, zgodovine in politike na Univerzi na Havajih. Le ta je Duncna popeljal v svet glasbe, od tradicionalnih so sodobnih izvedb.

Tradicionalni havajski duh

Oktobra 2016 je Duncan izdal avtorski singel Midnight Stones, ki je
obarvan v tradicionalnem havajskem duhu in je imel priložnost združiti
moči z očetom Jonom in sestro Jamaico.

Duncan se je kljub glasbeno obarvanem okolju v zgodnjih letih bolj posvečal športu, kjer je pokazal tudi vidne rezultate v košarki in ameriškem nogometu, vendar je kasneje ugotovil, da je glasba njegova resnična strast.

Sprejet je bil v prestižem Kamehameha Concert Glee Club kot bas pevec. Po maturi se je posvetil študiju glasbe in različnim glasbenim projektom v Oregonu, Kaliforniji in Michiganu.

Leta 2013 pa se je zgodil velik prelom v njegovi glasbeni karieri, ki mu je prinesel mednarodno prepoznavnosti. Med nastopom v Waikukiju ga je opazil Los Angeleški glasbeni producent, kar ga je popeljalo na NBC-jevo avdicijo The voice-a. Producenti so ga izbrali izmed 50 000 drugih tekmovalcev za nastop v oddaji, v kateri ga je Maroon 5 pevec Adam Levine povabil v svojo ekipo in ga mentoriral poleg ostalih finalistov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X