EMA

Kakšno obleko bo na Pesmi Evrovizije 2015 nosila Maraaya?

Prva vaja Slovenije na evrovizijskem odru v dunajski dvorani Stadhalle bo na sporedu že čez dva tedna. Takrat bo znano tudi, v kakšnih oblekah se bosta predstavila Marjetka in Raay …

Maraaya se bo na Evrosongu predstavila v drugem predizboru, 21. maja 2015.

Da bi radovednost malce potešili, smo se v vlogo oblikovalca Marjetkine kreacije postavili kar sami. Pripravili smo pet skic in razmišljali, katera od njih bi Marjetki najbolj pristajala.

Foto: Miha Hlede

Kot za medije že povedala, ima Marjetka pripravljeni dve obleki, ki ju bo nesla s seboj v avstrijsko prestolnico, ena od njiju je bela kreacija Vesne Mirtelj, ki je zaprta do vratu, krasi pa jo čudovita čipka. Zato smo tudi mi pri prvi obleki navdih iskali v obleki z Eme. Odločili smo se za romantično kreacijo v spomladanskih barvah, ki jo krasi čipka v barvi ciklame. Tako kot tista z Eme ima dolge rokave, pa še majhen detajl, odprtino na desni roki. Posebna pa je predvsem zaradi dveh odprtin na nogah, prek poteka prosojen til. Kjer se čipka na dnu obleke konča, začenja padati nežen svilen šifon, prav tako v barvi ciklame oz. magente. Menimo, da bi bila Marjetki ta kreacija všeč, saj spominja na tisto z Eme, ima čipko in je zaprta do vratu, hkrati pa je sveža, mladostna in živahna ter dovolj vpadljive barve, ki bi dobro izstopala na evrovizijskem odru.

Foto: Miha Hlede

Še ostajamo pri čipki. Pri naslednji kreaciji smo se odločili za preverjeno formulo črne barve. Zgornji del krasi čipka, ki sega do vratu, vmes pa jo prekinjajo trakovi iz črnega umetnega usnja. Za nekaj drznosti poskrbijo odprtine na predelu trebuha. Spodnji del kreacije mehko pada do tal, narejen je iz črnega svilenega šifona. Pod njim bi Marjetka nosila črne čipkaste pajkice, ki bi celotni opravi dodale piko na i.

Foto: Miha Hlede

Najelegantnejša med izbranimi kreacijami je gotovo tretja, dolga črno-bela kreacija iz svilenega šifona, ki se barvno ujema s klavirskimi tipkami, na katere bo na odru igral Raay. Poseben element kreacije je črn steznik iz umetnega usnja, ki sega do vratu in čez ramena.

Foto: Miha Hlede

Marjetki bi pristajala tudi zgornja, obleka v svetlo modrih odtenkih. Je
mladostna in nežna, a tudi drzna – posebna je namreč zaradi kratkih
hlač, prek katerih pada nežen svilen šifon vse do tal. Zgornji del je
narejen iz prosojnega materiala v kožni barvi in modrega krepa. Kar
predstavljamo si, kako bi pihljala v vetru …

Foto: Miha Hlede

Z zadnjo kreacijo pa smo se želeli dotakniti še malce bolj avantgardne mode. Srebrna kreacija je malo bolj nenavadna. Narejena je iz prosojnega materiala v kožni barvi, na katerem je prišitih okrog sto kovinskih ploščic. Na desni roki je majhna odprtina (kot pri prvi kreaciji), prav tako na nogah, kjer prekinja niz nagubanega srebrnega šifona v odtenkih »metalik«.

Foto: Miha Hlede

Le ugibamo lahko, katero obleko si bo Marjetka izbrala za enega od svojih najveličastnejših nastopov v življenju. Upamo pa, da bi ji bila všeč tudi katera od oblek, ki smo si jih mi zamislili zanjo. Pa vso srečo!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X