EMA

Kako odštekana bo Bilbi tokrat?

Za izdelkom, ki ga je Bilbi predstavila na Emi 2014, stoji nova ekipa glasbenikov, s katerimi pevkai že nekaj časa sodeluje na koncertnih odrih. Glasbo in besedilo za skladbo To ni blues sta tudi tokrat napisala skupaj z Gregorjem Stermeckim, producentsko delo pa sta zaupala kitaristu Petru Deklevi.

Bilbi na Emi 2014Foto: Alesh Maatko

Premiera videospota za skladbo To ni blues bo v petek,18. aprila, in sicer v oddaji Dobro jutro ter na spletu družbenem omrežju facebook, kjer bo na dan premiere možen tudi brezplačni download skladbe

Bilbi se je tudi tokrat odločila, da skladba To ni blues, ki jo je predstavila na Emi, dobi video podobo, zato se je odločila za vizualno ekipo, s katero je sodelovala že pri videospotu za skladbo 505. Ekipo sestavljajo snemalec in montažer Sandi Kolarič, ter fotografinja in režiserka Ramaida Osim. Snemanje je potekalo v Mariboru, kot se za štajerski šanson tudi spodobi. “Blues”, kot metafora za življenje, je inspirirala ekipo k drznosti in realizmu.

In kaj je bil povedala o skladbi? “Aranžma je nastajal bendovsko. Z Gregorjem sva pripravila osnovo in Direktorji so jo oblekli v igriv, drzen rock&roll. Igrali in kreirali so Peter Dekleva (kitare), Davor Klarič (klaviature in sintetizatorji zvoka), Urban Krč (bobni) in Luka Herman Gaiser (kontrabas). Prvič smo se v studiu lotili snemanja “v živo”, kjer vsi glasbeniki igrajo naenkrat in se duh glasbe poskuša ujeti v najbolj pristni obliki. Bilo je naravnost magično in s konceptom bomo nadaljevali tudi pri skladbah, ki so v pripravi. V studiu Codelli je pomagal še tonski tehnik Aleks Vičič, za mastering je poskrbel Anej Kočevar.

BilbiFoto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X