ESC 2021

Kako drugačen je avstrijski Amen, na katerega stavi Vincent Bueno?!

Na evrovizijskem odru v Rotterdamu bomo slišali dve skladbi, ki imata isti naslov. Prvi Amen, ki prihaja iz Slovenije, bomo slišali 18. maja, drugi Amen, ki ga bo na evrovizijskem odru zapel avstrijski predstavnik Vincent Bueno, pa dva dni kasneje, 20. maja. Avstrijska pričakovanja so velika, tako da bodo na ESC poskrbeli za še en nepozaben nastop.

Avstrija stavi na pesem Amen.Foto: Thomas Ramstorfer / ORF

Avstrijski glasbenik, ki se je že preizkusil v nacionalnem izboru ter sodeloval v kar nekaj talent šovih je že lani dejal, da je ponosen, da bo lahko sodeloval na tako velikem tekmovanju, kot je Pesem Evrovizije. Lansko leto bi se moral predstavitvi s pesmijo Alive, letos pa v ogenj pošilja skladbo Amen, za katero pravi, da ga je našla.

"Na prvi pogled gre za dramatično zgodbo o zvezi med dvema osebama, zame pa gre v tej skladbi predvsem za nekakšen notranji boj s problemi, ki se na koncu vendarle rešijo in vodijo v svetlo prihodnost," je dejal Vincent Bueno, ki ima, tako kot ORF, visoka pričakovanja.

Vincent Bueno se bo predstavil v drugem predizboru, 20. maja.Foto: David "Dave" Yang

Spomnimo. Avstrija je tudi leta 2014 svojega evrovizisjkega predstavnika izbrala. Takrat je bilo to Conchita Wurst, ki je naprej povzorčila pravi vihar, ki se je umiril šele, ko na končni postaji na ECS na Danskem, s pesmijo Rise Like A Phoenix, prepričljivo slavila in Avstriji pripela drugo evrovizijsko zmago.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.4.2021

ESC 2021: Kaj je novega na stavnicah, kje je Slovenija z Ano?

15.4.2021

Rotterdam 2021: Za vsakega predstavnika bo oder drugačen

13.4.2021

Rotterdam 2021: Kaj ponuja velikih pet ter gostiteljica Nizozemska?

11.4.2021

Rotterdam 2021: V ESC Areni Ahoy zabrneli stroji; oder bo do 28. aprila

9.4.2021

Rotterdam 2021: Vsi bodo morali opraviti hitri test, tudi obiskovalci!

Facebook

Twitter