FENS

Kaji Židanek osvojila kar tri priznanja na letošnjem festivalu FeNS

Na Obali, natančneje v koprski Taverni, je pred kratkim potekal festival novih skladb, na katerem se je predstavila vrsta mladih pevcev do starosti 27 let. Med petimi kategorijami izbrancev, ki so nastopili na festivalu, pa se je predstavila tudi Kaja Židanek iz Logatca.

Kaja Židanek je s svojo ekipo (Borut Šemerl, Mark Jurkovič in Anja Solarovič, ki je obogatila nastop s plesno koreografijo) prejela kar tri priznanja, in sicer za prvo mesto v kategoriji od 19 do 27 let, za zmagovalno skladbo festivala FeNS 2016 ter posebno nagrado avtorjem skladbe združenja Sazas.

Osvojeno festivalsko priznanje.Foto: Osebni album

Svojo glasbeno (pevsko) pot je Kaja začela v zgodnjih otroških letih na Glasbeni šoli Logatec. Tam se je posvetila petju v Šoli nastopanja pri prof. Tanji Žagar in Katji Koren. Takrat je pela v šolskem bendu, kjer je pridobila svoje prve izkušnje z nastopanjem. Pri 19 letih se je priključila rock skupini aBstrakT, kjer je zamenjala prejšnjo pevko, in z njimi posnela svoj prvi singel Sonce. Čez leto in pol se je skupina dokončno razšla in tako se je kmalu rodila nova, Sweetsology, ki je pevki bolj ustrezala po zvrsti glasbe, in tako se je lažje pevsko razvijala naprej in tudi sama začela aktivno sodelovati pri razvoju skladb (pisanju besedil …). S skupino Sweetsology so do zdaj izdali pet skladb (This time, You, Greva tja, Sijaj sonce in Bit srca).

Kaja je prav tako sodelovala z nekaj znanimi glasbeniki; z Zlatkom pri skladbi Vse je hec in Baxter Sonix pri skladbah, ki so bile izdane na svetovni ravni, Anxiety, Love is all around, Wake me up in Danse. Z avtorjem skladbe Borutom Šemerlom sta se odločila skladbo predstaviti na festivalu in tako požela velik uspeh.

Kaja Židanek je ponosna na svoj uspeh.Foto: Osebni album
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X