FESTIVALI

Kaj vse se dogaja pred festivalom Melodije morja in sonca 2014?

Tik pred letošnjim festivalom Melodije morja in sonca potekajo v Portorožu predstavitveni večeri, kjer nastopajoči združijo prijetno s korisitnim. V ponedeljek so prebili led Manca Izmajlova, skupina Victory, Katarina Mala, Rudi Bučar in Frčafele. Nič drugače pa ni bilo niti v torek in sredo zvečer.

Rudi Bučar in FrčafeleFoto: Avditorij Portorož
Manca IzmajlovaFoto: Avditorij Portorož

RTV Slovenija v sodelovanju z Avditorijem Portorož in Občino Piran pripravlja že 34. festival Melodije morja in sonca. Neposredni prenos prireditve, na kateri se bo predstavilo 14 novih poletnih melodij, bo v nedeljo, 6. julija, ob 21.00 na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper in Radiu Maribor.

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca se bodo za Veliko nagrado MMS 2014 ter nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljši aranžma, najboljšo izvedbo in najboljšega debitanta oz. avtorja – »nagrado Danila Kocjančiča« potegovali naslednji izvajalci (po vrstnem redu predstavitve na festivalu) Folk idoli, Rebeka Dremelj, Nana Milčinski & Radio Mondo, Katarina Mala, Tonja Senčar, Victory, Igor Lija & Lucienne Lončina, Manca Izmajlova, Fauš Dur & Dare Kaurič, Enzo Hrovatin, Easy, Rudi Bučar in Frčafele, Statale 56 in Nuša Derenda. K sproščenemu in prijetnemu vzdušju pa bo prispeval uigrani par in »stara znanca« odra festivala Melodije morja in sonca, Lorella Flego in Mario Galunič. Režiserka TV-prenosa pa bo Urška Žnidaršič.

Zasedba VictoryFoto: Avditorij Portorož
Katarina MalaFoto: Avditorij Portorož

Izšel bo tudi album MMS 2014

ZKP RTV Slovenija bo na dan 34. festivala Melodije morja in sonca izdala album Melodije morja in sonca 2014, na katerem bodo vse tekmovalne skladbe s festivala.

Album bo na prodaj v vseh bolje založenih trgovinah z nosilci zvoka po Sloveniji, v trgovskih verigah Mercator, M Tehnika, Müller in Big Bang ter v spletni prodajalni ZKP RTV Slovenija, na spletnem naslovu www.rtvslo.si/zkpprodaja.

Tonja SenčarFoto: Avditorij Portorož
Folk IdoliFoto: Avditorij Portorož
Nuša DerendaFoto: Avditorij Portorož

Iztok Novak – EasyFoto: Avditorij Portorož

Enzo HrovatinFoto: Avditorij Portorož

Statale 56Foto: Avditorij Portorož

Igor Lija & Lucienne LončinaFoto: Avditorij Portorož

… V Portorožu se festivalsko vzdušje pričakovano stopnjuje in vsi skupaj že nestrpno odštevamo do nedelje, ko se bo ob 21. uri začel letošnji festival MMS …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X