EVROVIZIJA

Kaj prinaša evrovizijski januar?

Januar je/bo tudi letos uvod v pestro predevrovizijsko dogajanje, saj se bodo začeli nacionalni izbori, ki bodo dosegli vrhunec februarja, saj bodo marca svojega predstavnika izbrale le še Danska, Finska in Švedska, Švica pa bo sporočila svojega interno izbranega predstavnika. Slovenija pa bo novega evrovizijskega popotnika dobila 22. februarja.

ESC 2020 bo 12., 14. in 16. maja 2020.Foto: NPO

Za Slovence bo še kako zanimiva prva evrovizija postaja – finale Eme Freš, ki se bo odvilo 18. januarja. Deset dni kasneje, 28. januarja, bomo izvedeli, v katerem predizboru bomo nastopili v Rotterdamu, 30. januarja pa bo v prodaji drugi sklop evrovizijskih vstopnic. Za oboževalce je vsekakor najbolj pomembno slednje, saj je bil v prvem sklopu pravi prodajni kaos, saj mnogi niso uspeli kupiti tako zelo zaželene vstopnice (od 18 do 248 evrov).

Evrovizijski izbor bo potekal v Areni Ahoy.Foto: Guido Pijper

Organizatorji so medtem že sporočili, da bodo Pesem Evrovizije 2020 vodili trije voditelji, in sicer Chantal Janzen, Edsilia Rombley ind Jan Smit. Prav tako pa so določili stičišče zabava in druženj – EuroClub, ki bo tokrat lociran v rotterdamskem Maassilu.

Seveda je še kako pomemben tudi 28. januar, saj bo takrat za vse sodelujoče države znano, kdaj bodo nastopili, tako da se po tem datumu začnejo tudi množične rezevracije nočitev, hotelov ter letalskih prevozov.  Sicer je pa že znanih sedem (od 41 sodelujočih) izvajalcev, in sicer Tornike Kipiani (Gruzija), Arilena Ara (Albanija), Vincent Bueno (Avstrija), Hooverphonic (Belgija), Victoria (Bolgarija), Sandro (Ciper) in Blas Cantó (Španija).

Gostitelj Pesmi Evrovizije 2020 je/bo Rotterdam.Foto: Pixabay
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X